Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

Instagrammers van IGersAmsterdam delen expertise in en op Havengebouw

020 Amsterdam - Op 18 juni organiseren het Rode Kruis Amsterdam en IGersAmsterdam de Masterclasses ‘Succesvol Instagrammen voor start-ups’ en ‘Do’s en don’ts voor startende fotografen op Instagram’.

Instagrammers van IGersAmsterdam delen expertise in en op Havengebouw

020 Amsterdam - Op 18 juni organiseren het Rode Kruis Amsterdam en IGersAmsterdam de Masterclasses ‘Succesvol Instagrammen voor start-ups’ en ‘Do’s en don’ts voor startende fotografen op Instagram’.

Speciaal voor deze gelegenheid opent Het Havengebouw haar gebouw en dak, met een prachtig uitzicht over de stad. De actie wordt georganiseerd om het werk van het Rode Kruis Amsterdam te steunen. Alle opbrengsten van deze dag gaan naar hulp van het Rode Kruis aan Amsterdammers in nood. 

Nog iedere dag groeit het aantal Instagrammers. Steeds meer bedrijven profileren zich op Instagram. Visuele communicatie is dé manier om je te binden met je doelgroep en je publiek te raken. Hoe haal je alles uit Instagram en maak je jouw account succesvol? In de masterclass voor bedrijven vertellen de Instagrammers van IGersAmsterdam, een van Amsterdams’ grootste Instagramcommunity’s, alle do's en don'ts van Instagram.

Ook wordt een masterclass georganiseerd voor fotografen die hun Instagramskills willen verbeteren. De succesvolle beheerders van IGersAmsterdam stellen vrijwillig hun kennis en expertise beschikbaar voor het Rode Kruis Amsterdam. Ook het Havengebouw sponsort deze actie door het leveren van ruimte én door het open stellen van het dak. Na de Masterclass kunnen deelnemers hun theorie in praktijk brengen door foto’s te maken van het geweldige uitzicht over Amsterdam boven op het dak van het Havengebouw. De masterclass voor startups wordt in het Engels gegeven, de masterclass voor fotografen in het Nederlands.

Rode Kruis Amsterdam
De 800 vrijwilligers van het Rode Kruis Amsterdam verlenen hulp aan Amsterdammers in nood. Noodhulpteams verlenen hulp bij calamiteiten in de stad en vangen mensen op, zoals bij de opvang van de vluchtelingen in de noodopvanglocaties. Bij 200 evenementen in Amsterdam verlenen vrijwilligers Eerste Hulp, denk hierbij aan de Amsterdam Marathon, of Amsterdam Kookt. Ook geven we EHBO-cursussen aan particulieren, bedrijven en kwetsbare groepen. Daarnaast helpen Rode Kruis maatjes eenzame Amsterdammers zichtzelf te versterken en uit hun isolement te komen. We herenigen familieleden die elkaar door oorlog of conflict kwijtgeraakt zijn en geven voorlichting op scholen. Álle Amsterdammers in nood kunnen rekenen op het Amsterdamse Rode Kruis.

IGersAmsterdam
IGersAmsterdam is een van de grootste Amsterdamse Instagram-pagina’s en onderdeel van de wereldwijde IGERS-Instagramcommunity. Op dit account, met bijna 24.000 volgers, staan foto’s van Amsterdam, die geplaatst zijn door Instagrammers die deze pagina volgen en hashtaggen. De pagina heeft 23.800 volgers en wordt beheerd door een zestal grote Instagrammers, met ieder afzonderlijk een enorm aantal volgers. Elke dag selecteert men een bijzondere foto van Amsterdam. Daarnaast organiseert IgersAmsterdam regelmatig Instameets; bijeenkomsten waarbij fotografen elkaar ontmoeten op een unieke locatie in Amsterdam en samen foto’s maken onder begeleiding van de moderators van IGersAmsterdam.

Aanmelden
Op www.rodekruisamsterdam vind je meer informatie over dit evenement en direct inschrijven kan viahttps://rkamsterdam.wufoo.com/forms/q3yuzu40sbuyqb/.

020 Amsterdam  Kunst & Cultuur – Eindelijk, het is weer zover. De NedPhO-Koepel in Amsterdam Oost gaat weer open en dus kunnen we na de nodige maanden eindelijk weer genieten van concerten van het Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest Nederlands Kamerorkest.

Lees meer...

Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest maakt samen met jeugd- en studentenorkesten een muziekvideo voor Amsterdam
020 Amsterdam Kunst & Cultuur - ‘Stilte kan prachtig zijn, maar stilte kan ook te lang duren.’ Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest lanceert vandaag een video waarin musici uit het orkest een serenade brengen aan de stad Amsterdam.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest opent vanaf 1 juni weer haar deuren voor het publiek. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen die premier Mark Rutte afgelopen week aankondigde, kan het orkest dan naar verwachting weer kleinschalig publiek ontvangen in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest in Amsterdam-Oost.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle & Gezondheid - Ruim 22% van de mensen die getest zijn door het Amsterdamse heeft antistoffen tegen COVID-19. Dit is het resultaat na de eerste week testen van het nieuwe Coronalab dat vorige week als eerste met een betrouwbare laboratoriumtest op de markt kwam.

Lees meer...

020 Amsterdam De afgelopen weken zijn voor veel mensen erg hectisch geweest. Maar de senioren in Nederland worden het zwaarst getroffen door het coronavirus. Nu de dagelijkse activiteiten worden afgelast en er nauwelijks of geen bezoek meer komt neemt de eenzaamheid toe. Toch zijn er verschillende initiatieven die het leven van ouderen een stukje dragelijker maken.

Lees meer...

Verbinding zonder fysiek contact
020 Amsterdam Maatschappij/Cultuur/Evenementen - Evenementen- en productiebureau Eventcare presenteert De Quarantainer, een mobiele ontmoetingsplek voor risicogroepen en hun dierbaren, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt.

Lees meer...

020 Amsterdam Maatschappij/Politiek - Beste Amsterdammers,
Corona beheerst ons leven op dit moment en dat zal helaas nog enige tijd duren. Onze stad wordt ook zwaar getroffen.

Lees meer...

Preventieve maatregelen Amsterdam 
020 Amsterdam Maatschappij/lifestyle - Het weer is iets ongrijpbaars en blijft ons verbazen met, met name de afgelopen jaren, behoorlijk warme en droge zomers.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie en Duurzaamheid - RAI Amsterdam zet deze zomer in op proefevenementen waarbij bezoekers en exposanten veilig bij elkaar worden gebracht. ‘Wij zijn klaar voor heropening conform anderhalve meter-richtlijnen’, aldus de beurs- en congresorganisatie.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij