Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

020 Amsterdam Sport Goed Doel - Vanuit het Rode Kruis worden in Amsterdam twee acties georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

020 Amsterdam Sport Goed Doel - Vanuit het Rode Kruis worden in Amsterdam twee acties georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Op 13 december treden topcabaretiers waaronder Javier Guzman op tijdens een speciale cabaretvoorstelling in het DeLaMar theater. Op 21 december vindt de Serious Swim plaats in zwembad het Marnix. Het startschot wordt gegeven door Johan Kenkhuis.

Tijdens de sponsorswim zwemmen deelnemers 1 kilometer voor het goede doel. Iedereen vanaf 14 jaar met een zwemdiploma kan meedoen. De zwemmers beginnen met een gezamenlijke warming up en het startschot wordt gegeven door niemand minder dan Johan Kenkhuis,  tweevoudig Olympische medaillewinnaar en zwemanalist bij NOS Studio Sport. Alle zwemmers worden gesponsord met een badmuts en een zwembril van Arena. In het restaurant van het Marnix draaien dj’s One Trick Pony en New People de hele avond muziek. De Swim wordt georganiseerd door het Rode Kruis Amsterdam en de Studentendesk Amsterdam. Aanmelden kan via de actiepagina: https://kominactie.3fm.nl/actie/serious-swim-amsterdam.

De Studentendesk Amsterdam organiseert daarnaast een avond vol humor om geld in te zamelen voor Serious Request. In samenwerking met het DeLaMar Theater en topcabaretiers Javier Guzman, Leon van der Zanden, Pepijn Schoneveld en René van Meurs, wordt op deze avond aandacht gevraagd voor kinderen in oorlogs- en conflictgebieden. Op deze pagina kunnen mensen kaarten kopen:  https://delamar.nl/voorstellingen/serious-request-2015/.

Het Rode Kruis Amsterdam en de Studentendesk Amsterdam willen met deze acties hun steentje bijdragen aan Serious Request en hopen op een grote opkomst en mooie opbrengst. 

3FM Serious Request 

Serious Request is een jaarlijks terugkerend evenement van 3FM voor het Rode Kruis. Tijdens Serious Request wordt aandacht gevraagd voor een stille ramp. Giel, Domien en Paul van 3FM zullen het Glazen Huis in Heerlen betrekken om een week lang zonder eten plaatjes te draaien. Zo wordt geld ingezameld om jongeren in conflictgebieden, die verstoken zijn van onderwijs, hun toekomst terug te geven.

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - The Merchant House (THM) heropent haar programma voor 2020 met Deel 1: Stadsbeeld Kriebels, onderdeel van de wisselende groepstentoonstelling ‘De Onmisbare Ervaring van Kunst’.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Marc Albrecht, chef-dirigent De Nationale Opera en Nederlands Philharmonisch Orkest, ontving op 20 juni een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani.

Lees meer...

020 Maatschappij Kunst & Cultuur - Vanaf 10 juli tot en met 27 september 2020 is de tentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West te zien in het Amsterdam Museum.

Lees meer...

Foodwatch lanceert manifest tegen de uitverkoop van wetenschap

Lees meer...

020 Amsterdam Reizen & Vakanties - WestCord Hotels heeft een campagne ontwikkeld gericht op binnenlands toerisme. De ‘Wees Welkom Weken’ omvatten diverse unieke auto-, fiets- en wandelvakanties variërend van drie, vijf en acht dagen in eigen land.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek/Maatschappij - Vanaf woensdag 1 juli 2020 mogen bewoners van de Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde en de Grachtengordel-Zuid hun huis niet meer aan vakantiegangers verhuren.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij -  In Amsterdam worden vakantieverhuurwoningen sinds de coronacrisis massaal aangeboden als reguliere huurwoningen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Huurders Netwerk Amsterdam (HNA).

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - De Koninklijke Industrieele Groote Club stelt haar archief open voor het publiek.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - De MuseumJeugdUniverstiteit en Move, de interactieve Mobility Experience in Amsterdam, hebben de handen ineen geslagen om eind dit jaar een unieke collegereeks over de toekomst van mobiliteit te organiseren.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij