Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

De Overstapweken van ‘Bio lekker voor je’
020 Amsterdam Lifestyle – 22% van de Nederlandse consumenten koopt (ongeveer) evenveel biologische- als niet-biologische voedingsmiddelen. Bijna de helft van de biologische kopers koopt nu zelfs meer biologische producten dan voorheen.

De Overstapweken van ‘Bio lekker voor je’
020 Amsterdam Lifestyle – 22% van de Nederlandse consumenten koopt (ongeveer) evenveel biologische- als niet-biologische voedingsmiddelen. Bijna de helft van de biologische kopers koopt nu zelfs meer biologische producten dan voorheen.

De argumenten die consumenten aanhalen om voor biologisch te kiezen, zijn de effecten op het milieu en het ruimere assortiment. ‘Bio lekker voor je’ zet zich in om alle Nederlanders meer en vaker biologisch te laten eten. Ook de Europese Commissie noemt biologische voeding een oplossing voor klimaatverandering, het beschermen van biodiversiteit, en duurzame voedselproductie. De keuze voor biologisch eten is dan ook een extra mooi voornemen voor het nieuwe jaar. ‘Bio lekker voor je’ ondersteunt consumenten over te stappen op biologisch eten met de ‘De Overstapweken’. De campagne start op 6 januari.


De Overstapweken
De boodschap is simpel: 'Stap over op biologisch eten'. Gedurende drie weken loopt de campagne waarbij de voordelen van biologische producten in de spotlight worden gezet. In deze campagne laat ‘Bio lekker voor je’ zien hoe leuk én makkelijk het is om dagelijks het verschil te maken. ''Wij hopen dat we met de Overstapweken zo veel mogelijk mensen kunnen overtuigen om in het nieuwe jaar nog vaker voor biologisch te kiezen. Het past perfect bij iedereen die duurzame en groene voornemens heeft. Januari is daarom het moment om over te stappen naar biologisch'', aldus Joyce van de Bos, manager marketing & communicatie, Bionext. 


Waarom biologisch?

De campagne biedt verdiepende informatie over de bijdrage die consumenten leveren door biologische voeding te kiezen. Door deze keuze doen consumenten niet alleen iets goeds voor zichzelf, maar ook voor de wereld. Biologisch voedsel wordt immers in samenwerking met de natuur geproduceerd. De producten zijn rijk van smaak en maken het makkelijk om dagelijks een verschil te maken. Bij het produceren van biologische producten wordt rekening gehouden met het welzijn van dieren en met de natuur. Zo investeren biologische kopers in een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. Dat is pas een mooi voornemen voor het nieuwe jaar!

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - The Merchant House (THM) heropent haar programma voor 2020 met Deel 1: Stadsbeeld Kriebels, onderdeel van de wisselende groepstentoonstelling ‘De Onmisbare Ervaring van Kunst’.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Marc Albrecht, chef-dirigent De Nationale Opera en Nederlands Philharmonisch Orkest, ontving op 20 juni een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani.

Lees meer...

020 Maatschappij Kunst & Cultuur - Vanaf 10 juli tot en met 27 september 2020 is de tentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West te zien in het Amsterdam Museum.

Lees meer...

Foodwatch lanceert manifest tegen de uitverkoop van wetenschap

Lees meer...

020 Amsterdam Reizen & Vakanties - WestCord Hotels heeft een campagne ontwikkeld gericht op binnenlands toerisme. De ‘Wees Welkom Weken’ omvatten diverse unieke auto-, fiets- en wandelvakanties variërend van drie, vijf en acht dagen in eigen land.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek/Maatschappij - Vanaf woensdag 1 juli 2020 mogen bewoners van de Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde en de Grachtengordel-Zuid hun huis niet meer aan vakantiegangers verhuren.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij -  In Amsterdam worden vakantieverhuurwoningen sinds de coronacrisis massaal aangeboden als reguliere huurwoningen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Huurders Netwerk Amsterdam (HNA).

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - De Koninklijke Industrieele Groote Club stelt haar archief open voor het publiek.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - De MuseumJeugdUniverstiteit en Move, de interactieve Mobility Experience in Amsterdam, hebben de handen ineen geslagen om eind dit jaar een unieke collegereeks over de toekomst van mobiliteit te organiseren.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij