Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

111 kind/volwassene teams en sportambassadeurs aan de start eerste editie

020 Sport Ouderkerk aan de Amstel –Afgelopen zaterdag stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting.

111 kind/volwassene teams en sportambassadeurs aan de start eerste editie

020 Sport Ouderkerk aan de Amstel –Afgelopen zaterdag stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting.

Onder hen Pieter van den Hoogenband, Ronald de Boer, Henk Grol, André Ooijer, Jeroen Zoet, Iefke van Belkum en Nick Driebergen. Zij hebben hun gezonde spieren ingezet voor zieke kinderspieren en legden samen met een kind met een spierziekte een 1/8e triathlon af. Door speciaal aangepaste materialen was het voor deze kinderen ook mogelijk om te kunnen sporten. Zo is zaterdag het onmogelijke mogelijk gemaakt. Daarbij is er € 163.702,- opgehaald om meer onderzoek naar spierziekten bij kinderen mogelijk te maken. Dit bedrag zal de komende dagen nog oplopen aangezien er nog steeds bedragen binnen komen.

De Spierathlon is een nieuw evenement van Spieren voor Spieren waar niet alleen gesport wordt voor, maar ook met kinderen met een spierziekte. Ieder team bestond uit één, twee of drie volwassenen en een kind. Samen hebben ze 500 meter gezwommen, 20 kilometer gefietst en 5 kilometer hardgelopen. Bij kinderen met een spierziekte of andere beperking trok de volwassene het kind voort in een boot bij het zwemmen, is er op een aangepaste duofiets gefietst en heeft de volwassene het kind in een rolstoel voortgeduwd bij het hardlopen. Bij gezonde kinderen trok de volwassene het kind voort in een boot bij het zwemmen en hebben zowel het kind als de volwassene samen op een tandem gefietst en aansluitend hardgelopen.

Opbrengsten

Teams hebben zich laten sponsoren voor hun prestaties die zij tijdens de Spierathlon hebben neergezet. Dit geld komt ten goede aan Stichting Spieren voor Spieren en gaat ingezet worden om drie nieuwe onderzoeken te kunnen financieren voor kinderen met een spierziekte, die tot een behandeling en betere zorg moeten gaan leiden. Dit is hard nodig aangezien spierziekten nog steeds een belangrijke doodsoorzaak bij kinderen is.

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - The Merchant House (THM) heropent haar programma voor 2020 met Deel 1: Stadsbeeld Kriebels, onderdeel van de wisselende groepstentoonstelling ‘De Onmisbare Ervaring van Kunst’.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Marc Albrecht, chef-dirigent De Nationale Opera en Nederlands Philharmonisch Orkest, ontving op 20 juni een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani.

Lees meer...

020 Maatschappij Kunst & Cultuur - Vanaf 10 juli tot en met 27 september 2020 is de tentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West te zien in het Amsterdam Museum.

Lees meer...

Foodwatch lanceert manifest tegen de uitverkoop van wetenschap

Lees meer...

020 Amsterdam Reizen & Vakanties - WestCord Hotels heeft een campagne ontwikkeld gericht op binnenlands toerisme. De ‘Wees Welkom Weken’ omvatten diverse unieke auto-, fiets- en wandelvakanties variërend van drie, vijf en acht dagen in eigen land.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek/Maatschappij - Vanaf woensdag 1 juli 2020 mogen bewoners van de Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde en de Grachtengordel-Zuid hun huis niet meer aan vakantiegangers verhuren.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij -  In Amsterdam worden vakantieverhuurwoningen sinds de coronacrisis massaal aangeboden als reguliere huurwoningen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Huurders Netwerk Amsterdam (HNA).

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - De Koninklijke Industrieele Groote Club stelt haar archief open voor het publiek.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - De MuseumJeugdUniverstiteit en Move, de interactieve Mobility Experience in Amsterdam, hebben de handen ineen geslagen om eind dit jaar een unieke collegereeks over de toekomst van mobiliteit te organiseren.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij