Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

020 Amsterdam Sport – Cycle Capital, de nieuwste wielerclub uit Amsterdam, is trots op haar tweejarig bestaan, maar is helemáál supertrots op het feit dat zij Cycle Capital Skits heeft gïntroduceerd,de nieuwe elite-belofte dameswielerploeg 2021. Cycle Capital is daarvoor een samenwerking aangegaan met Skits, de wieler-, schaats- en skeelervereniging voor studenten in Amsterdam.

De wielrensters krijgen op deze manier kans hun wielertalent verder te ontwikkelen. 

Samen naar een hoger wielerniveau
De samenwerking van Cycle Capital met de sportieve studentenvereniging A.S.S.W.S.V. SKITS creëert volop kansen voor jong wielertalent. Ze krijgen sportieve ondersteuning, kunnen hun talent verder ontwikkelen en de introductie met het zakelijk netwerk van Cycle Capital is interessant voor stages, afstudeeropdrachten en een toekomstige baan. Voor SKITS en Cycle Capital biedt het partnership meer slagkracht en het eliteteam is zo ieder seizoen verzekerd van nieuwe (inter)nationale talenten. Nu voor het damesteam en in de toekomst ook voor een heren elite-/beloftenwielerploeg.

Vera Koedooder, voormalig professioneel wielrenster: “Cycle Capital draagt met de SKITS-samenwerking positief bij aan een duurzame ontwikkeling van de wielersport. Ook is deze combinatie tussen sport en studie een ideale opstap voor jongeren naar zowel een maatschappelijke carrière als een mogelijke carrière in de topsport. Een topsportcarrière is maar weinigen gegeven en daarom is het enorm belangrijk om altijd een studie achter de hand te hebben.”

Vanuit de nieuwe samenwerking met SKITS, de wieler-, schaats- en skeelervereniging voor studenten in Amsterdam, creëren we volop kansen voor jong wielertalent. De wielrensters krijgen de sportieve ondersteuning om hun talent op deze manier verder te ontwikkelen. En de koppeling met ons zakelijk netwerk is interessant voor stages, afstudeeropdrachten en een toekomstige baan.

Amsterdam in de World Tour
 
Cycle Capital durft groot(s) te denken en wil actief zijn op het hoogste wielerniveau. Het damesteam bereikte in het afgelopen seizoen als eliteploeg het hoogste podium in de Randers Bike Week, een 4-daagse wedstrijd in Jutland (Denemarken). Met het team van dit jaar, Cycle Capital Skits, bouwt de Amsterdamse wielerclub verder aan haar wielerambitie: een dames- en herenprofteam op World Tour-niveau. Het dames elite-/beloftenteam voor het wegwielrennen is de eerste stap om deze ambitie waar te maken. Met de rensters willen ze Top 3-uitslagen rijden in de Topcompetitie en de Women Cycling series.

Maak kennis met CYCLE CAPITAL SKITS
CYCLE CAPITAL SKITS is het dames eliteteam met talenten uit regio groot-Amsterdam. Cycle Capital elite women strijdt mee in de Topcompetitie Vrouwen en Women Cycling Series. Op de teampagina vind je de wielertalenten op een rij en de wedstrijdkalender 2021. 

SKITS, sporten naast studie
A.S.S.W.S.V. SKITS is dé vereniging voor schaatsende, wielrennende en skeelerende studenten in Amsterdam. In de winter is de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam de thuisbasis. In de zomer worden de schaatsen ingeruild voor de fiets en de skeelers. SKITS organiseert het hele jaar door activiteiten voor haar leden waaronder fiets- en schaatsweekenden, een sportieve zomer- en winterweek in het buitenland en de jaarlijkse deelname aan een race van Amsterdam naar Parijs binnen 48 uur. Bij SKITS vormt studie, (top)sport en ontspanning de ideale combinatie.

Cycle Capital, de wielerclub met profambities
Cycle Capital is een jonge, ambitieuze wielerclub uit Amsterdam die topsport en breedtesport met elkaar verbindt. Een club met Amsterdams lef, opgericht in januari 2019, die de zaken anders aanpakt. Met een duurzaam clubmodel, toegepast op het professionele wielrennen. Dat betekent dat de club niet uitsluitend van sponsoring afhankelijk mag en wil zijn.

Cycle Capital is een club dus met een unieke ondernemingsvorm, een coöperatie. Ondernemers en bedrijven kunnen rechtstreeks in de club investeren, en daarmee mede-eigenaar (sharing- en capital member) worden, zeggenschap verwerven en rendement maken.

Het model van Cycle Capital moet een solide basis vormen om duurzaam profwielrennen in Amsterdam te ontwikkelen. Dat kan alleen met een club die meer is dan alleen profwielrennen. Een club waar fans zich meer mee verbonden voelen.

Voor SKITS en Cycle Capital biedt het partnership ook meer slagkracht en het eliteteam is zo ieder seizoen verzekerd van instroom van nieuwe (inter)nationale talenten. Nu voor het damesteam en in de toekomst ook voor een heren elite-/beloftenwielerploeg. 

 

Meer weten?
Kijk eens op de teampagina met de rensters en hun wielerprogramma2021. Go Go Girls!

 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

23 juli 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

D Reizen

Center Parcs