Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

020 Amsterdam Sport - Bij het Olympisch Stadion in Amsterdam prijkt een nieuwe prent van ‘Kamp Seedorf’. Ajax spelers van de toekomst Gravenberch, Taylor en Brobbey zijn levensgroot te bewonderen. Anders dan gewoonlijk bij de kunstwerken van het collectief komen de spelers nu tot leven door middel van een AR-toepassing (argumented reality).

Door de QR-code onder het kunstwerk te scannen komen de spelers vanuit het kunstwerk naar voren. Het kunstwerk is daarmee een ode aan de toekomst van de stad Amsterdam, die dankzij de uitrol van het verbeterde GigaNet van Ziggo klaar is voor toekomstige technologische toepassingen als deze. 


Street Art

Kamp Seedorf is bij de Amsterdammers vooral bekend door hun street art werken van bekende Ajax spelers. Het is echter voor het eerst dat een 2D kunstwerk van het collectief een derde dimensie krijgt en door middel van technologie tot leven wordt gebracht. De gemeenschappelijke passie van Kamp Seedorf en Ziggo, Ajax, staat centraal in deze ode aan de toekomst. De spelers die zijn afgebeeld, Gravenberch, Taylor en Brobbey, symboliseren die toekomst. Een kunstwerk voor en door echte Amsterdammers. Zij komen tot leven door de QR-code onder het kunstwerk met een smartphone te scannen en de camera vervolgens op de spelers te richten. Een staaltje technologie die de mogelijkheden van de toekomst laat zien. 


Gigabitsnelheden

Voor onze gemiddelde dagelijkse internetactiviteiten lijkt een razendsnelle verbinding niet per se noodzakelijk, maar technische ontwikkelingen vragen steeds meer van onze internetverbinding. Om voorbereid te zijn op de toekomst, maakt Ziggo binnen twee jaar in heel Nederland gigabitsnelheden beschikbaar. Vanaf nu ook in Amsterdam; razendsnelle internetsnelheden, stabielere en slimmere internetverbinding. Die extra capaciteit in huis kunnen we in Nederland goed gebruiken. Samen verplaatsen we namelijk steeds meer data tegelijk en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Met gigabitsnelheden via GigaNet in huis, zijn we klaar voor de technologie van vandaag en voor de mogelijkheden van de toekomst. Gigabitsnelheid was al beschikbaar in de regio’s Utrecht, Den Haag, Hilversum en Rotterdam. Nu zijn gigabitsnelheden in heel Amsterdam beschikbaar en eind 2020 biedt Ziggo gigabitsnelheden aan circa 3 miljoen huishoudens en bedrijfspanden die zijn aangesloten op het Ziggo-netwerk. 

Koen Cluistra, Tribe lead B2C Marketing bij Vodafone: ‘Juist in deze tijden zijn we extra trots om kunnen bij te dragen aan de verbinding tussen mensen. De verbinding met de stad Amsterdam en de mogelijkheden van de toekomst, zoals de toepassing van AR, komen samen in dit kunstwerk. Dankzij de uitrol van 600.000 Gigabit-aansluitingen in Amsterdam zijn we samen voorbereid op de toekomst.’ 


Over Ziggo
Ziggo is een van de toonaangevende communicatie- en entertainment-dienstverleners voor consumenten en bedrijven in Nederland. Ziggo heeft nagenoeg 4 miljoen televisie-, bijna 3,4 miljoen internet- en 2,4 miljoen vaste telefonie klanten per 31 maart 2020. De klein- en grootzakelijke markt maakt gebruik van producten zoals datacommunicatie, (mobiele) telefonie, televisiediensten en elektronische betalingsmogelijkheden. Ziggo maakt deel uit van VodafoneZiggo, een 50/50 joint venture van Vodafone Group en Liberty Global. Voor meer informatie, ga naar www.vodafoneziggo.nl

 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

23 juli 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

D Reizen

Center Parcs