Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

020 Amsterdam Sport - Op zaterdag 15 augustus organiseert SV Vriendschap samen met het Nationaal Ouderenfonds, Team Sportservice en NHV de officiële kick-off van ‘OldStars walking handball’.

De kick-off staat onder leiding van Leon van Schie, oud-handbalinternational van het Nederlands team. 

OldStars walking handball is één van de spelvormen van het programma OldStars Sport. Waar OldStars walking football de afgelopen jaren zijn intrede heeft gedaan in Amsterdam en omgeving, streven de landelijke kartrekker Nationaal Ouderenfonds, NHV, Team Sportservice en SV Vriendschap ernaar om de nieuwe aangepaste spelvorm OldStars walking handball ook een bekend begrip te maken in regio Amsterdam. OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen, maar er wordt wel gespeeld met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor 55+’ers die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

OldStars stimuleert de ouderenvriendelijke sportomgeving 
Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en  OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal. 

Over het Nationaal Ouderenfonds 
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!  

OldStars walking handball bij SV Vriendschap 
De clinic OldStars walking handball bij SV Vriendschap start 15 augustus  om 11.00 uur en het duurt tot 12.30 uur. Om 13:00 uur staat er een OldStars walking handball toernooi op de planning. Hierin spelen verschillende teams uit het land wedstrijden tegen een team van SV Vriendschap en tegen elkaar. Het adres is: Meteorenweg 278, 1035 RN Amsterdam.

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit initiatief, neem dan contact op met Rebecca van Ewijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via GSM 06-5765587

 

 

 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

23 juli 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

D Reizen

Center Parcs