Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

De Overstapweken van ‘Bio lekker voor je’
020 Amsterdam Lifestyle – 22% van de Nederlandse consumenten koopt (ongeveer) evenveel biologische- als niet-biologische voedingsmiddelen. Bijna de helft van de biologische kopers koopt nu zelfs meer biologische producten dan voorheen.

De argumenten die consumenten aanhalen om voor biologisch te kiezen, zijn de effecten op het milieu en het ruimere assortiment. ‘Bio lekker voor je’ zet zich in om alle Nederlanders meer en vaker biologisch te laten eten. Ook de Europese Commissie noemt biologische voeding een oplossing voor klimaatverandering, het beschermen van biodiversiteit, en duurzame voedselproductie. De keuze voor biologisch eten is dan ook een extra mooi voornemen voor het nieuwe jaar. ‘Bio lekker voor je’ ondersteunt consumenten over te stappen op biologisch eten met de ‘De Overstapweken’. De campagne start op 6 januari.


De Overstapweken
De boodschap is simpel: 'Stap over op biologisch eten'. Gedurende drie weken loopt de campagne waarbij de voordelen van biologische producten in de spotlight worden gezet. In deze campagne laat ‘Bio lekker voor je’ zien hoe leuk én makkelijk het is om dagelijks het verschil te maken. ''Wij hopen dat we met de Overstapweken zo veel mogelijk mensen kunnen overtuigen om in het nieuwe jaar nog vaker voor biologisch te kiezen. Het past perfect bij iedereen die duurzame en groene voornemens heeft. Januari is daarom het moment om over te stappen naar biologisch'', aldus Joyce van de Bos, manager marketing & communicatie, Bionext. 


Waarom biologisch?

De campagne biedt verdiepende informatie over de bijdrage die consumenten leveren door biologische voeding te kiezen. Door deze keuze doen consumenten niet alleen iets goeds voor zichzelf, maar ook voor de wereld. Biologisch voedsel wordt immers in samenwerking met de natuur geproduceerd. De producten zijn rijk van smaak en maken het makkelijk om dagelijks een verschil te maken. Bij het produceren van biologische producten wordt rekening gehouden met het welzijn van dieren en met de natuur. Zo investeren biologische kopers in een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. Dat is pas een mooi voornemen voor het nieuwe jaar!

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

05 april 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

D Reizen

Center Parcs