Sport Gezondheid & Hobby
Typography

020 Amsterdam Sport - De komende twee weekenden is de RAI het decor van de 3X3 PRO League, de eerste Europese professionele 3X3 basketbalcompetitie. Twaalf teams strijden op een futuristische, interactieve speelvloer om een mooie prijzenpot én om onderdeel te worden van het Nederlandse 3X3 basketbaltraject richting het WK 2019 in Amsterdam en de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Het 3x3 evenement is op alle speeldagen gratis toegankelijk in Hal 9 van de RAI.

020 Amsterdam Sport - De komende twee weekenden is de RAI het decor van de 3X3 PRO League, de eerste Europese professionele 3X3 basketbalcompetitie. Twaalf teams strijden op een futuristische, interactieve speelvloer om een mooie prijzenpot én om onderdeel te worden van het Nederlandse 3X3 basketbaltraject richting het WK 2019 in Amsterdam en de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Het 3x3 evenement is op alle speeldagen gratis toegankelijk in Hal 9 van de RAI.

RAI Amsterdam dat zich eerder dit jaar al verbond aan eredivisionist Apollo Amsterdam, is enthousiast over de snelheid en laagdrempeligheid van 3X3 basketbal. ‘Deze attractieve sport kan op elke straathoek worden beoefend door jong en oud. 3X3 daagt uit en verbindt! Naast het organiseren van beurzen en congressen binnen de RAI, zijn wij blij dat we door het podium zijn voor 3X3 ook op andere vlakken iets kunnen betekenen voor Amsterdam en de Amsterdammers”, aldus Martin van Nierop, directeur Hospitality bij RAI Amsterdam.

3X3 Basketbal
3X3 Basketbal wordt al jaren op pleintjes over de hele wereld gespeeld, en is in 2012 door de wereld basketbalorganisatie FIBA opgepakt en geprofessionaliseerd. Met succes, want in 2017 is 3X3 officieel toegevoegd aan het programma van de Olympische Spelen vanaf 2020 in Tokyo. Nederland behaalde op de afgelopen twee WK’s de zilveren medaille en behoort dus tot de wereldtop.

Drogisterij.net De Online Drogist van Nederland en België 

3X3 PRO League
In juli 2018 wordt er drie weekenden lang door twaalf teams op het hoogste niveau gestreden om een prijzenpot van € 20.000,-. Deelname aan deze 3X3 PRO League is voor spelers de mogelijkheid om onderdeel te worden van het Nederlands 3X3 basketbaltraject richting het WK 2019 in Amsterdam en de Olympische Spelen 2020 in Tokio. 3X3 PRO, de organisatie achter de 3X3 PRO League organiseert deze eerste editie in samenwerking met diverse (innovatieve) world leading partners, de internationale en nationale basketbalbond, maar ook met en voor Amsterdammers. Zaterdag 7 en zondag 8 juli is het eerste speelweekend en opent RAI Amsterdam aan het einde van de middag haar deuren voor sportliefhebbers

3X3 Unites
Rondom de speelweekenden worden er meerdere side-events georganiseerd. Zo staat een 'summer camp' op de agenda waarbij (Amsterdamse) jongeren niet alleen 3X3 skills maar ook life skills aangereikt krijgen. Jesper Jobse zal als WK All-star dit samen doen met o.a. nummer 1 speler van de wereld Dusan Bullut uit Servië.

Gratis toegang
De speeldagen van de 3X3 PRO League zijn zaterdag en zondag 14/15 juli en vrijdag en zondag 20/22 juli ‘s middags vanaf 17:00 uur in Hal 9 van de RAI. De toegang is gratis.

020 Schiphol Duurzaamheid - Schiphol heeft in Hongkong een verklaring ondertekend ter bestrijding van illegale handel in beschermde dier- en plantensoorten. Meer dan honderd partijen uit de transportsector ondertekenden The Buckingham Palace verklaring, waarmee zij zich committeren aan een zero-tolerance-beleid. Schiphol is een van de eerste luchthavens ter wereld die zich aansluit bij deze aanpak van illegale handel.

Lees meer...

020 Schiphol Economie - De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gisteren opgeleverd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden - in samenwerking met Eneco - 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Lees meer...

Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing @ Epicenter Amsterdam 

020 Amsterdam Economie Duurzaamheid - Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae caviaar en baanbrekende sprekers.

Lees meer...

Spannende Stroom, de nieuwe demonstratie over elektriciteit in NEMO Science Museum. Foto: DigiDaan.

Lees meer...

Publiek en wetenschappers in gesprek tijdens NEMO Kennislink Live. Foto: DigiDaan.

020 Amsterdam Maatschappij - Op Nederlandse paspoorten staat niet meer of je man of vrouw bent, toiletten zijn genderneutraal en in de trein worden we aangesproken als 'beste reizigers'. Welke verwachtingen heeft onze cultuur tegenwoordig van mannen en vrouwen?

Lees meer...

020 Amstelveen Politiek - De plannen voor een Pathé bioscoop in Amstelveen zijn gereed. Op dinsdag 26 maart 2019 stemde het college van B en W in met de ontwerp Startnotitie Bioscoop Stadsplein. Hiermee is het document vrijgegeven voor participatie. De bioscoop krijgt zeven zalen en een ingang aan het Stadsplein. Het gebouw komt aan de achterzijde van de cultuurstrip naast het busstation.

Lees meer...

020Amsterdam Cultuur - In het Compagnietheater in Amsterdam speelt een ensemble van het Nederlands Kamerorkest o.l.v. dirigent Stef Collignon samen met acteur Frans van Deursen de satirische muziektheatervoorstelling Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek. De voorstelling, die plaatsvindt op dinsdag 18 en woensdag 19 juni a.s.  is gebaseerd op Peter en de Wolf van Prokofjev. 

Lees meer...

020Amsterdam Maatschappij - WeMakeThe.City nodigt iedereen uit om steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief te maken. Een week lang (17 – 23 juni a.s.) staat de hele Metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen.

Lees meer...

Nieuw werk Robin de Raaff in wereldpremière 

Lees meer...

Foto: Marc de Haan

020 Amsterdam Gezondheid - De Nederlandse autoriteit op het gebied van puberhersenen Eveline Crone, tevens winnaar van de prestigieuze Spinozapremie en auteur van onder meer ‘Het puberende brein’, geeft op maandag 6 mei in Paradiso Noord een lezing in het Engels over de ontwikkeling van het tienerbrein in het huidige informatietijdperk.

Lees meer...

020 Amsterdam Gezondheid - Dit jaar zetten de Lions zich in voor onderzoek naar kinderkanker. In het actieweekend op 12, 13 en 14 april werven Lions in heel Nederland fondsen voor onderzoek naar kinderkanker, onder andere door nagels te lakken. Het opgehaalde geld wordt geschonken aan Stichting Semmy en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport - Wat is de gemene deler van de grootste Nederlandse voetballers? Ze hebben de naam Ajax in het spelerspaspoort staan. De opleiding van de Amsterdamse club wordt geroemd. Jaar na jaar verschijnen nieuwe sterren in een Ajax tenue op het toneel. Eerst op de Toekomst en dan in de Amsterdam Arena. Ajax is de talentenfabriek voor Europa.

Lees meer...

Instagrammers van IGersAmsterdam delen expertise in en op Havengebouw

020 Amsterdam - Op 18 juni organiseren het Rode Kruis Amsterdam en IGersAmsterdam de Masterclasses ‘Succesvol Instagrammen voor start-ups’ en ‘Do’s en don’ts voor startende fotografen op Instagram’.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport Goed Doel - Vanuit het Rode Kruis worden in Amsterdam twee acties georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Lees meer...

111 kind/volwassene teams en sportambassadeurs aan de start eerste editie

020 Sport Ouderkerk aan de Amstel –Afgelopen zaterdag stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Amsterdam

Parool: Amsterdam

Actueel nieuws, speciale aandacht voor cultuur, culinair en Amsterdam.

Merchandise NL Magazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht (2)

Reizen & Vakanties (2)