Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

020 Amsterdam Sport - De komende twee weekenden is de RAI het decor van de 3X3 PRO League, de eerste Europese professionele 3X3 basketbalcompetitie. Twaalf teams strijden op een futuristische, interactieve speelvloer om een mooie prijzenpot én om onderdeel te worden van het Nederlandse 3X3 basketbaltraject richting het WK 2019 in Amsterdam en de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Het 3x3 evenement is op alle speeldagen gratis toegankelijk in Hal 9 van de RAI.

RAI Amsterdam dat zich eerder dit jaar al verbond aan eredivisionist Apollo Amsterdam, is enthousiast over de snelheid en laagdrempeligheid van 3X3 basketbal. ‘Deze attractieve sport kan op elke straathoek worden beoefend door jong en oud. 3X3 daagt uit en verbindt! Naast het organiseren van beurzen en congressen binnen de RAI, zijn wij blij dat we door het podium zijn voor 3X3 ook op andere vlakken iets kunnen betekenen voor Amsterdam en de Amsterdammers”, aldus Martin van Nierop, directeur Hospitality bij RAI Amsterdam.

3X3 Basketbal
3X3 Basketbal wordt al jaren op pleintjes over de hele wereld gespeeld, en is in 2012 door de wereld basketbalorganisatie FIBA opgepakt en geprofessionaliseerd. Met succes, want in 2017 is 3X3 officieel toegevoegd aan het programma van de Olympische Spelen vanaf 2020 in Tokyo. Nederland behaalde op de afgelopen twee WK’s de zilveren medaille en behoort dus tot de wereldtop.

Drogisterij.net De Online Drogist van Nederland en België 

3X3 PRO League
In juli 2018 wordt er drie weekenden lang door twaalf teams op het hoogste niveau gestreden om een prijzenpot van € 20.000,-. Deelname aan deze 3X3 PRO League is voor spelers de mogelijkheid om onderdeel te worden van het Nederlands 3X3 basketbaltraject richting het WK 2019 in Amsterdam en de Olympische Spelen 2020 in Tokio. 3X3 PRO, de organisatie achter de 3X3 PRO League organiseert deze eerste editie in samenwerking met diverse (innovatieve) world leading partners, de internationale en nationale basketbalbond, maar ook met en voor Amsterdammers. Zaterdag 7 en zondag 8 juli is het eerste speelweekend en opent RAI Amsterdam aan het einde van de middag haar deuren voor sportliefhebbers

3X3 Unites
Rondom de speelweekenden worden er meerdere side-events georganiseerd. Zo staat een 'summer camp' op de agenda waarbij (Amsterdamse) jongeren niet alleen 3X3 skills maar ook life skills aangereikt krijgen. Jesper Jobse zal als WK All-star dit samen doen met o.a. nummer 1 speler van de wereld Dusan Bullut uit Servië.

Gratis toegang
De speeldagen van de 3X3 PRO League zijn zaterdag en zondag 14/15 juli en vrijdag en zondag 20/22 juli ‘s middags vanaf 17:00 uur in Hal 9 van de RAI. De toegang is gratis.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

30 juni 2022

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht

D Reizen