Sport Gezondheid & Hobby
Typography

Tom Hodgkinson CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Beeldrechten: Flickr caravan 

020 Amsterdam Vrije Tijd - Trek je er deze zomer op uit met de caravan? Het rijden met een caravan achter de auto kan de nodige onzekerheid opleveren; vooral als je er nog niet zoveel ervaring mee hebt. Speciaal voor de kampeerders die nog wel wat extra oefening kunnen gebruiken, bestaan er zogenaamde caravantrainingen. Ook in de regio Amsterdam zijn deze te volgen.

ANWB

Een bekende aanbieder van caravantrainingen is de ANWB. Na een ANWB-caravantraining - die uit een combinatie van theorie en praktijk bestaat - beheers je de belangrijkste rijtechnieken, waaronder parkeren, voor- en achteruit in een cirkel rijden en het gebruiken van de spiegels. Bij de ANWB kun je kiezen uit twee soorten trainingen: een opfriscursus en een dagcursus. De dagcursus duurt in totaal acht uren, is bedoeld voor maximaal drie deelnemers en vindt in Lelystad plaats; op een afgesloten terrein van de ANWB. Bij deze training is het de bedoeling dat je je eigen auto- en caravancombinatie gebruikt. De opfriscursus duurt twee uren en vindt plaats op de openbare weg in je eigen woonomgeving. Voor deze training kun je eveneens je eigen caravan gebruiken, maar je kunt ook gratis gebruikmaken van een caravan van de ANWB. In het laatste geval is het wel belangrijk dat je auto uitgerust is met een trekhaak, die je bijvoorbeeld via rameder.nl kunt aanschaffen. Meer informatie over de caravantrainingen van de ANWB vind je op deze pagina.

BOVAG

Behalve de ANWB, heeft ook de BOVAG caravantrainingen ontwikkeld. Deze worden aangeboden door verschillende - bij de BOVAG aangesloten - rijscholen; ook in de regio Amsterdam. De BOVAG-caravantrainingen duren ongeveer een dagdeel en alle stappen die je neemt wanneer je met een caravan op pad gaat komen aan bod: van het aankoppelen en het beladen van de caravan tot het betreden van het campingterrein. Je leert onder meer wat je moet doen als de caravan gaat zwenken, hoe je achteruit op een helling rijdt, hoe je door smalle straatjes navigeert en hoe je het beste kunt parkeren. Op de website van BOVAG lees je meer over de caravantrainingen en kun je zien welke rijscholen in Amsterdam ze aanbieden.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

17 augustus 2019

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

D Reizen

Center Parcs