Sport Gezondheid & Hobby
Typography

Hij won het televisieprogramma De Slimste Mens, klom van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie op naar minister van Defensie en werd vervolgens Fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, en dan is hij nu ook nog eens de best geklede man van 2017 volgens Esquire. Voor Klaas Dijkhoff is 2017 een jaar met hoogtepunten.

Zo’n 13.000 mensen hebben hun stem achtergelaten op de website van Esquire. In totaal streden er vijf genomineerden om de winst: muzikant Lucas Hamming, de pianisten Lucas en Arthur Jussen, televisiepresentator Maurice Lede, voormalig Nederlandse hordeloper Gregory Sedoc, en dus politicus Klaas Dijkhoff. Tijdens de 20e editie van het evenement, gehouden in Amsterdam, mocht Achmed Akkabi als Best Geklede Man van 2016, de prijs uitreiken aan de nieuwe winnaar.

Klaas Dijkhoff schenkt veel aandacht aan zijn kleding en zorgt ervoor dat hij goed voor de dag komt. Aan Esquire vertelde hij: "Ik kan wel doen alsof het niet zo is, maar ik ben altijd wel bezig met mijn kleding. Sinds ik een publieke functie heb nog iets meer dan voorheen, want je ziet en je leest er dingen over terug – op social media is het vrij genadeloos allemaal. Soms doe ik thuis een jasje aan en denk ik: kan nog net. Maar dan kon het dus niet net. Dat lees je dan meteen terug." Dijkhof geeft aan dat hij zich prettig voelt in een ‘goed gesneden pak’. Maar om alle pakken op maat te laten maken, dat is niet te betalen.

Spreekt de kledingkeuze van Klaas Dijkhoff je wel aan en zou je zelf een soortgelijke stijl willen creëren, dan zijn er een paar punten om op te letten. Beginnende bij het pak: het liefst draagt Dijkhoff een maatpak. Dit hoeft niet per se effen te zijn, een streepje of ruitje kan best. En bijpassend gilet onder de blazer is iets waar je Klaas vaak in ziet verschijnen en mag dan ook niet ontbreken. Zorg dan nog voor een stropdas die past bij het pak, laat je baard staan en je bent klaar. Vergeet vooral ook niet een mooi horloge erbij te dragen, dat je bijvoorbeeld hier kan vinden.

Meer weten over Klaas Dijkhoff zelf en zijn avonturen in de politiek? Je kan hem bijvoorbeeld volgen op Twitter.

Beeldrechten: Flickr DOORSTEP 2016-07-07 Informal Meeting of Interior Ministers EU2016 SK CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

24 februari 2019

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

D Reizen

Center Parcs