Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Maatschappij/Vrijheid - Ter ere van ’75 jaar Vrij’, viert Het Amsterdams Verbond op 5 mei 2020 in het historische Olympisch Stadion de Vrijheid en wat het is om al 75 jaar in vrijheid te leven. 

020 Amsterdam Maatschappij/Vrijheid - Ter ere van ’75 jaar Vrij’, viert Het Amsterdams Verbond op 5 mei 2020 in het historische Olympisch Stadion de Vrijheid en wat het is om al 75 jaar in vrijheid te leven. 

Heel bijzonder natuurlijk om dit te vieren in het legendarische Olympisch Stadion waar in 1928 de Olympische Spelen werden gehouden, waar vele medailles werden verdeeld, records werden verbroken, waar vroeger de voetbalwedstrijden werden gespeeld van Blauw Wit en FC Amsterdam en later de Europese thuiswedstrijden van Ajax en waar ons aller Sjakie Swart zijn laatste wedstrijd speelde. Een prachtig stadion, zo midden in de stad, waar trots de Nederlandse vlag wappert, maar waarvan maar weinig mensen weten wat er daar eigenlijk nog allemaal gebeurt. Immers, in tegenstelling tot binnen de muren waar alles heel fraai en modern is, ziet het stadion er van buitenaf gezien een beetje uit als een onneembaar middeleeuws fort waarbij je je nu afvraagt wat er toch allemaal van binnen gebeurt.  


Het Olympisch Stadion is een legendarisch monument dat bij uitstek geschikt is om met Het Amsterdams Verbond en met heel veel mensen 75 jaar vrijheid heel uitbundig te vieren met de leukste hostingpartijen en de allerfijnste mensen uit het Amsterdamse nachtleven. Aan de organisatie zal het niet liggen, die maakt er een waar feest van waarbij iedereen uiteraard van harte welkom is.   


Meer informatie
Datum/tijd: 
di 5 mei 2020 van 12.00 tot 23.00 uur
Locatie: Olympisch Stadion Amsterdam

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - The Merchant House (THM) heropent haar programma voor 2020 met Deel 1: Stadsbeeld Kriebels, onderdeel van de wisselende groepstentoonstelling ‘De Onmisbare Ervaring van Kunst’.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Marc Albrecht, chef-dirigent De Nationale Opera en Nederlands Philharmonisch Orkest, ontving op 20 juni een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani.

Lees meer...

020 Maatschappij Kunst & Cultuur - Vanaf 10 juli tot en met 27 september 2020 is de tentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West te zien in het Amsterdam Museum.

Lees meer...

020 Amsterdam Gezondheid - Dementie is zeer ingrijpend: zowel voor patiënten als voor hun naasten. Uw vader, moeder of partner zal na de diagnose te maken hebben met subtiele en terugkerende problemen. Voorbeelden hiervan zijn geheugenklachten, gedragsproblemen en veranderingen in karakter. In samenwerking met Zuster Jansen geven we u in dit artikel praktische tips om goed om te gaan met dit veranderende gedrag.

Lees meer...

Coronaduivel op de loer

Lees meer...

Foodwatch lanceert manifest tegen de uitverkoop van wetenschap

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek/Maatschappij - Vanaf woensdag 1 juli 2020 mogen bewoners van de Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde en de Grachtengordel-Zuid hun huis niet meer aan vakantiegangers verhuren.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij -  In Amsterdam worden vakantieverhuurwoningen sinds de coronacrisis massaal aangeboden als reguliere huurwoningen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Huurders Netwerk Amsterdam (HNA).

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - De Koninklijke Industrieele Groote Club stelt haar archief open voor het publiek.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - De MuseumJeugdUniverstiteit en Move, de interactieve Mobility Experience in Amsterdam, hebben de handen ineen geslagen om eind dit jaar een unieke collegereeks over de toekomst van mobiliteit te organiseren.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij