Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Maatschappij - Amsterdam neemt de regels voor B&B’s, woningdelen en kamerverhuur onder de loep. En wil graag weten wat ú vindt.

De stad is populair. Steeds meer mensen uit binnen- en buitenland willen er graag wonen of tijdelijk verblijven. Daardoor is de vraag naar huizen enorm. De koop- en huurprijzen rijzen de pan uit. En het wordt almaar drukker in de stad.

Kan het beter?

Aanleiding om de regels voor B&B’s, woningdelen en kamerverhuur nog eens te bekijken. Amsterdam hoort graag uw mening hierover. Kan het anders, simpeler, beter? Laat het weten. De gemeente neemt uw ideeën mee in de discussie en mogelijk in nieuwe regels.

Veel B&B’s

De discussie over de verhuur van woningen van airbnb is bekend. Maar er zijn ook veel B&B’s in de stad. Moet er een vergunningstelsel komen, waardoor je het aantal B&B’s in de stad kunt reguleren? Aan de andere kant weten we dat B&B-eigenaren de regels ingewikkeld vinden. Hoe kan het anders? Amsterdam hoort het graag van u.

Kamerverhuur en woningdelen

Door de krapte op de woningmarkt neemt ook de verhuur van kamers en woningdelen toe. Woningdelen is als meer dan twee volwassenen, die geen gezin vormen, samen een huis bewonen. Daarvoor heeft de verhuurder een vergunning nodig. Amsterdam wil dat het mogelijk blijft, maar misschien moeten de voorwaarden scherper. Want te veel mensen op één woning kan overlast veroorzaken. Wat vindt u?


Deel uw mening en suggesties op:

www.amsterdam.nl/denkmee

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

26 maart 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

One.com

Greenchoice