Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam  Maatschappij -Wil jij je met een frisse blik inzetten voor de stad? Wil je werken combineren met leren? En vind je het leuk om allerlei verschillende opdrachten te doen? Dan is een traineeship bij de gemeente Amsterdam iets voor jou!

In twee jaar tijd word je klaargestoomd voor een baan bij de gemeente Amsterdam. Je maakt kennis met verschillende afdelingen, doet diverse opdrachten en volgt trainingen of opleidingen. We bereiden je voor op een stevige functie met maatschappelijk belang en jij geeft ons jouw frisse blik op actuele thema’s in de stad en de wereld eromheen.

Achttien plekken

We bieden vijftien plekken aan bij het gemeentebrede traineeship, waarbij je aan de slag gaat met allerlei thema’s die nu of straks relevant zijn voor de stad. Verder zijn er drie plekken beschikbaar bij het audit-traineeship. Je doet dan onderzoek binnen de gemeente en werkt aan uiteenlopende thema’s.

Interesse?

Heb jij niet langer dan 2,5 jaar geleden je HBO- of WO-studie afgerond? Ben je ondernemend, nieuwsgierig en heb je niet meer dan 2,5 jaar werkervaring? Solliciteer dan snel! Reageren kan tot 29 oktober 12.00 uur.

Trainees vertellen

Saïd over het gemeentebrede traineeship: “Mijn eerste werkplek binnen de gemeente is de afdeling waar illegale vakantieverhuur wordt opgespoord. Dat doen ze allemaal op basis van meldingen van bewoners. Maar ik dacht, mensen van mijn leeftijd klagen liever op Facebook of Twitter. Toen heb ik een programmaatje geschreven waarmee we social media afspeuren. Zo ontdekken we ook gevallen waarvoor geen officiële melding binnenkomt. Zulke nieuwe inzichten neem je mee als trainee. Het liefst zou ik een technologische innovatie bedenken om armoede te bestrijden of kinderen in een achterstandswijk meer kansen te geven. Dat is ook de reden waarom ik ooit sociologie ging studeren. Bij de gemeente kun je deze ambities waarmaken. Waarom Amsterdam? Ik ben hier geboren. Ik zie mezelf niet voor een andere stad werken.”

Thomas over het audit-traineeship: “Ik wist niet wat een audit was toen ik de vacature voor het eerst tegenkwam, maar het sprak me gelijk aan. Auditing is onderzoek doen naar een concreet vraagstuk binnen de organisatie, bijvoorbeeld hoe de gemeente omgaat met klachten van burgers. Dit werk heeft maatschappelijke relevantie. Het is misschien niet direct zichtbaar, maar door ons onderzoek optimaliseren we processen waar duizenden mensen mee te maken hebben. Ik volg de masteropleiding tot operational auditor. De gemeente financiert en faciliteert dat. Daarmee leer ik echt een vak. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat je na het traineeship zelfstandig opererend auditor wordt. In die rol zie je veel van Amsterdam en de vele activiteiten die in de gemeente georganiseerd worden.”

Meer informatie

Kijk op www.amsterdam.nl/traineeship

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

24 juli 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

One.com

Greenchoice