Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Maatschappij – De kaartverkoop van TEDxAmsterdam gaat vandaag om 15.00 uur van start. De tiende editie van het evenement met als thema ‘The Big X’ wordt groter dan ooit aangepakt met een uniek programma waaraan de bezoekers actief deelnemen. Naast de bekende talks zullen er diverse interactieve sessies en performances zijn die alle zintuigen van de bezoekers prikkelen.

020 Amsterdam Maatschappij – De kaartverkoop van TEDxAmsterdam gaat vandaag om 15.00 uur van start. De tiende editie van het evenement met als thema ‘The Big X’ wordt groter dan ooit aangepakt met een uniek programma waaraan de bezoekers actief deelnemen. Naast de bekende talks zullen er diverse interactieve sessies en performances zijn die alle zintuigen van de bezoekers prikkelen.

TEDxAmsterdam vindt donderdag 29 november plaats in Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein.

Het thema is dit jaar ‘The Big X’ , waarin de X staat voor Amsterdam, het cijfer tien en ‘The Big Unkown’. In samenwerking met creatieve partners Stichting Nieuwe Helden, WE ARE PI en North VCA wordt er o.a. teruggekeken naar de afgelopen jaren in een bijzondere Hall of Fame, maar vooral ook vooruitgekeken naar de toekomst.

“TEDxAmsterdam biedt al tien jaar een podium voor ‘’Ideas worth spreading’’, en bereikt daarmee duizenden mensen. Het programma dit jaar neemt de bezoeker echt mee in vraagstukken over de toekomst. We doen dat met een organisatie die helemaal bestaat uit vrijwilligers die in hun vrije tijd dit geweldige event in elkaar zetten.”, aldus Monique van Dusseldorp, programmadirecteur van TEDxAmsterdam

 

 

Join the Big X

Er zijn voor TEDxAmsterdam 2018 twee verschillende tickets te koop. De Regular Tickets geven toegang tot het dagvullende evenement en kosten 150 euro. Daarnaast zijn er dit jaar 100 speciale Friends Packages die de bezoeker net dat beetje extra geven, interessant voor zowel particulieren als bedrijven. Zo starten de bezoekers met dit ticket hun TEDxAmsterdam dag met een exclusief ontbijt en een extra snelle incheck rij. In de zaal zijn speciale zitplekken voor hen gereserveerd en zij krijgen in een kleine groep de beschikking over een eigen host die hen met alles gedurende de dag kan helpen. In de Friends & Speaker lounge is er de kans om sprekers te ontmoeten en met andere Friends te netwerken. De prijs van deze tickets is 750 euro.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van TEDxAmsterdam: https://tedx.amsterdam

Over TEDxAmsterdam

In de geest van ideeën die de moeite van het verspreiden waard zijn, heeft de Amerikaanse organisatie TED een programma gemaakt met de naam TEDx. Bij TEDxAmsterdam, een lokale editie die onder licentie georganiseerd wordt, brengen live sprekers en acts al tien jaar diepe discussie en verbinding  teweeg. TEDxAmsterdam werd in 2009 voor het eerst georganiseerd en de editie van 2018 heeft als thema ‘The Big X’ waarbij de X staat voor Amsterdam, het cijfer tien en het grote onbekende. Deze editie vindt op 29 november plaats in het Internationaal Theater Amsterdam. Partners dit jaar zijn onder andere Tata Steel Consultancy (TCS), Schiphol Real Estate en Clifford Chance. Al onze partners zijn te vinden via https://tedx.amsterdam/partners/.

De TED-conferentie biedt algemene richtlijnen voor het TEDx-programma, maar individuele TEDx-evenementen zijn zelfgeorganiseerd.

020 Schiphol Duurzaamheid - Schiphol heeft in Hongkong een verklaring ondertekend ter bestrijding van illegale handel in beschermde dier- en plantensoorten. Meer dan honderd partijen uit de transportsector ondertekenden The Buckingham Palace verklaring, waarmee zij zich committeren aan een zero-tolerance-beleid. Schiphol is een van de eerste luchthavens ter wereld die zich aansluit bij deze aanpak van illegale handel.

Lees meer...

020 Schiphol Economie - De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gisteren opgeleverd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden - in samenwerking met Eneco - 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Lees meer...

Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing @ Epicenter Amsterdam 

020 Amsterdam Economie Duurzaamheid - Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae caviaar en baanbrekende sprekers.

Lees meer...

Spannende Stroom, de nieuwe demonstratie over elektriciteit in NEMO Science Museum. Foto: DigiDaan.

Lees meer...

Publiek en wetenschappers in gesprek tijdens NEMO Kennislink Live. Foto: DigiDaan.

020 Amsterdam Maatschappij - Op Nederlandse paspoorten staat niet meer of je man of vrouw bent, toiletten zijn genderneutraal en in de trein worden we aangesproken als 'beste reizigers'. Welke verwachtingen heeft onze cultuur tegenwoordig van mannen en vrouwen?

Lees meer...

020 Amstelveen Politiek - De plannen voor een Pathé bioscoop in Amstelveen zijn gereed. Op dinsdag 26 maart 2019 stemde het college van B en W in met de ontwerp Startnotitie Bioscoop Stadsplein. Hiermee is het document vrijgegeven voor participatie. De bioscoop krijgt zeven zalen en een ingang aan het Stadsplein. Het gebouw komt aan de achterzijde van de cultuurstrip naast het busstation.

Lees meer...

020Amsterdam Cultuur - In het Compagnietheater in Amsterdam speelt een ensemble van het Nederlands Kamerorkest o.l.v. dirigent Stef Collignon samen met acteur Frans van Deursen de satirische muziektheatervoorstelling Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek. De voorstelling, die plaatsvindt op dinsdag 18 en woensdag 19 juni a.s.  is gebaseerd op Peter en de Wolf van Prokofjev. 

Lees meer...

020Amsterdam Maatschappij - WeMakeThe.City nodigt iedereen uit om steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief te maken. Een week lang (17 – 23 juni a.s.) staat de hele Metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen.

Lees meer...

Nieuw werk Robin de Raaff in wereldpremière 

Lees meer...

Foto: Marc de Haan

020 Amsterdam Gezondheid - De Nederlandse autoriteit op het gebied van puberhersenen Eveline Crone, tevens winnaar van de prestigieuze Spinozapremie en auteur van onder meer ‘Het puberende brein’, geeft op maandag 6 mei in Paradiso Noord een lezing in het Engels over de ontwikkeling van het tienerbrein in het huidige informatietijdperk.

Lees meer...

020 Amsterdam Gezondheid - Dit jaar zetten de Lions zich in voor onderzoek naar kinderkanker. In het actieweekend op 12, 13 en 14 april werven Lions in heel Nederland fondsen voor onderzoek naar kinderkanker, onder andere door nagels te lakken. Het opgehaalde geld wordt geschonken aan Stichting Semmy en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport - Wat is de gemene deler van de grootste Nederlandse voetballers? Ze hebben de naam Ajax in het spelerspaspoort staan. De opleiding van de Amsterdamse club wordt geroemd. Jaar na jaar verschijnen nieuwe sterren in een Ajax tenue op het toneel. Eerst op de Toekomst en dan in de Amsterdam Arena. Ajax is de talentenfabriek voor Europa.

Lees meer...

Instagrammers van IGersAmsterdam delen expertise in en op Havengebouw

020 Amsterdam - Op 18 juni organiseren het Rode Kruis Amsterdam en IGersAmsterdam de Masterclasses ‘Succesvol Instagrammen voor start-ups’ en ‘Do’s en don’ts voor startende fotografen op Instagram’.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport Goed Doel - Vanuit het Rode Kruis worden in Amsterdam twee acties georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Lees meer...

111 kind/volwassene teams en sportambassadeurs aan de start eerste editie

020 Sport Ouderkerk aan de Amstel –Afgelopen zaterdag stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Amsterdam

Parool: Amsterdam

Actueel nieuws, speciale aandacht voor cultuur, culinair en Amsterdam.

Merchandise NL Magazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht (2)

Reizen & Vakanties (2)