Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Maatschappij - Van woensdag 20 t/m zondag 24 juni vindt in Amsterdam en de Metropoolregio de eerste editie plaats van het internationale stedelijk innovatiefestival WeMakeThe.City. Het eerste deel van van het programma is nu bekend en ook is de kaartverkoop gestart.

020 Amsterdam Maatschappij - Van woensdag 20 t/m zondag 24 juni vindt in Amsterdam en de Metropoolregio de eerste editie plaats van het internationale stedelijk innovatiefestival WeMakeThe.City. Het eerste deel van van het programma is nu bekend en ook is de kaartverkoop gestart.

Het festival biedt honderden interessante programma’s met gerenommeerde gasten als Kate Raworth, Toni Griffin, Zef Hemel, Francesca Bria, Aisha Bin Bishr, Gabriella Gómez-Mont en Charles Landry.

De stad als vraagstuk

Op woensdag 20 juni start WeMakeThe.City met belangrijke vragen als: Hoe maken we een nieuwe stad in deze uitdagende tijden? En hoe kunnen we iedereen erbij betrekken? Professionals als Kate Raworth, bekend van haar boek ‘Doughnut Economics’, delen inzichten, kennis en ervaringen. In de middag vindt de allereerste ‘State of the Region’ plaats, waarin regionale overheden, bedrijven, kennisinstellingen en culturele organisaties de staat van de Metropoolregio Amsterdam presenteren én bespreken. Dit wordt gevolgd door een internationaal keynote speakers programma en de feestelijke opening van WeMakeThe.City in Theater Amsterdam. Bekijk hier het programma.

de Jong Intra Vakanties - Volgende keer wéér

De stad als uitdaging

Op donderdag 21 juni organiseren WeMakeThe.City en haar partners in de stad en Metropoolregio themaconferenties. Deze bijeenkomsten gaan over specifieke stedelijke opgaven. Hoe maken we onze directe werk- en leefomgeving bereikbaar, veilig, groen, inclusief en duurzaam voor iedereen? Ook vindt het ‘Amsterdam City Event’ plaats, een kennisdag voor alle Amsterdamse ambtenaren. Bekijk hier het programma.

 

De stad in ontwikkeling

Vrijdag 22 juni staat in het teken van de gebieden in Amsterdam en Metropoolregio die de komende jaren verder worden ontwikkeld. In de ochtend zijn er programma’s over urban strategies, placemaking en community building. In de middag gaan alle deelnemers de stad in om ter plekke te werken aan de uitdagingen van al deze gebieden. Daarnaast wordt een kennisuitwisseling met een groot aantal wereldsteden georganiseerd. Bekijk hier het programma. 

De stad als laboratorium

Het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 juni is voor iedereen die wil genieten van ruim 250  activiteiten als stadsexpeditites, workshops, urban talks en exposities . Van broedplaats tot buurthuis, van stadstuin tot dakkas en van foodcourt tot start-up: de stad en regio verandert in één groot festival. Bekijk hier het programma. 

Over het festival 

Tijdens WeMakeThe.City werken duizenden wetenschappers, ondernemers, ontwerpers, ambtenaren, kunstenaars en bovenal bewoners van stad en regio aan oplossingen voor de urgente stedelijke vraagstukken van deze tijd. Vraagstukken als klimaatadaptatie, duurzaamheid, gezond ouder worden, betaalbaar wonen, mobiliteit, voedsel, drukte in de stad en de voortschrijdende tweedeling in de samenleving. Kernvraag van het festival: in wat voor stad willen wij leven? Nu en in de toekomst. In totaal omvat WeMakeThe.City 600 sprekers, 150 locaties, 25 themaconferenties, 30 urban talks, 50 workshops, 30 stadsexpedities, 15 speciale evenementen, 10 expo’s en circa 30.000 deelnemers. Het eerste deel van de gevarieerde programmering is nu online beschikbaar. Overige events worden in de komende weken gepubliceerd. Kijk hier voor meer informatie over kaartverkoop en ticketing.

Initiatiefnemers

WeMakeThe.City is een initiatief van de Gemeente Amsterdam, Amsterdam Economic Board, Pakhuis de Zwijger, Waag Society, Amsterdam Smart City en AMS Institute. Hoofdpartners zijn Rabobank Amsterdam, Nuon en ABN AMRO.

Zie voor meer informatie en programmering: wemakethe.city.

 

 

020 Schiphol Duurzaamheid - Schiphol heeft in Hongkong een verklaring ondertekend ter bestrijding van illegale handel in beschermde dier- en plantensoorten. Meer dan honderd partijen uit de transportsector ondertekenden The Buckingham Palace verklaring, waarmee zij zich committeren aan een zero-tolerance-beleid. Schiphol is een van de eerste luchthavens ter wereld die zich aansluit bij deze aanpak van illegale handel.

Lees meer...

020 Schiphol Economie - De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gisteren opgeleverd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden - in samenwerking met Eneco - 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Lees meer...

Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing @ Epicenter Amsterdam 

020 Amsterdam Economie Duurzaamheid - Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae caviaar en baanbrekende sprekers.

Lees meer...

Spannende Stroom, de nieuwe demonstratie over elektriciteit in NEMO Science Museum. Foto: DigiDaan.

Lees meer...

Publiek en wetenschappers in gesprek tijdens NEMO Kennislink Live. Foto: DigiDaan.

020 Amsterdam Maatschappij - Op Nederlandse paspoorten staat niet meer of je man of vrouw bent, toiletten zijn genderneutraal en in de trein worden we aangesproken als 'beste reizigers'. Welke verwachtingen heeft onze cultuur tegenwoordig van mannen en vrouwen?

Lees meer...

020 Amstelveen Politiek - De plannen voor een Pathé bioscoop in Amstelveen zijn gereed. Op dinsdag 26 maart 2019 stemde het college van B en W in met de ontwerp Startnotitie Bioscoop Stadsplein. Hiermee is het document vrijgegeven voor participatie. De bioscoop krijgt zeven zalen en een ingang aan het Stadsplein. Het gebouw komt aan de achterzijde van de cultuurstrip naast het busstation.

Lees meer...

020Amsterdam Cultuur - In het Compagnietheater in Amsterdam speelt een ensemble van het Nederlands Kamerorkest o.l.v. dirigent Stef Collignon samen met acteur Frans van Deursen de satirische muziektheatervoorstelling Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek. De voorstelling, die plaatsvindt op dinsdag 18 en woensdag 19 juni a.s.  is gebaseerd op Peter en de Wolf van Prokofjev. 

Lees meer...

020Amsterdam Maatschappij - WeMakeThe.City nodigt iedereen uit om steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief te maken. Een week lang (17 – 23 juni a.s.) staat de hele Metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen.

Lees meer...

Nieuw werk Robin de Raaff in wereldpremière 

Lees meer...

Foto: Marc de Haan

020 Amsterdam Gezondheid - De Nederlandse autoriteit op het gebied van puberhersenen Eveline Crone, tevens winnaar van de prestigieuze Spinozapremie en auteur van onder meer ‘Het puberende brein’, geeft op maandag 6 mei in Paradiso Noord een lezing in het Engels over de ontwikkeling van het tienerbrein in het huidige informatietijdperk.

Lees meer...

020 Amsterdam Gezondheid - Dit jaar zetten de Lions zich in voor onderzoek naar kinderkanker. In het actieweekend op 12, 13 en 14 april werven Lions in heel Nederland fondsen voor onderzoek naar kinderkanker, onder andere door nagels te lakken. Het opgehaalde geld wordt geschonken aan Stichting Semmy en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport - Wat is de gemene deler van de grootste Nederlandse voetballers? Ze hebben de naam Ajax in het spelerspaspoort staan. De opleiding van de Amsterdamse club wordt geroemd. Jaar na jaar verschijnen nieuwe sterren in een Ajax tenue op het toneel. Eerst op de Toekomst en dan in de Amsterdam Arena. Ajax is de talentenfabriek voor Europa.

Lees meer...

Instagrammers van IGersAmsterdam delen expertise in en op Havengebouw

020 Amsterdam - Op 18 juni organiseren het Rode Kruis Amsterdam en IGersAmsterdam de Masterclasses ‘Succesvol Instagrammen voor start-ups’ en ‘Do’s en don’ts voor startende fotografen op Instagram’.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport Goed Doel - Vanuit het Rode Kruis worden in Amsterdam twee acties georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Lees meer...

111 kind/volwassene teams en sportambassadeurs aan de start eerste editie

020 Sport Ouderkerk aan de Amstel –Afgelopen zaterdag stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Amsterdam

Parool: Amsterdam

Actueel nieuws, speciale aandacht voor cultuur, culinair en Amsterdam.

Merchandise NL Magazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht (2)

Reizen & Vakanties (2)