Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Maatschappij - Van woensdag 20 t/m zondag 24 juni vindt in Amsterdam en de Metropoolregio de eerste editie plaats van het internationale stedelijk innovatiefestival WeMakeThe.City. Het eerste deel van van het programma is nu bekend en ook is de kaartverkoop gestart.

Het festival biedt honderden interessante programma’s met gerenommeerde gasten als Kate Raworth, Toni Griffin, Zef Hemel, Francesca Bria, Aisha Bin Bishr, Gabriella Gómez-Mont en Charles Landry.

De stad als vraagstuk

Op woensdag 20 juni start WeMakeThe.City met belangrijke vragen als: Hoe maken we een nieuwe stad in deze uitdagende tijden? En hoe kunnen we iedereen erbij betrekken? Professionals als Kate Raworth, bekend van haar boek ‘Doughnut Economics’, delen inzichten, kennis en ervaringen. In de middag vindt de allereerste ‘State of the Region’ plaats, waarin regionale overheden, bedrijven, kennisinstellingen en culturele organisaties de staat van de Metropoolregio Amsterdam presenteren én bespreken. Dit wordt gevolgd door een internationaal keynote speakers programma en de feestelijke opening van WeMakeThe.City in Theater Amsterdam. Bekijk hier het programma.

de Jong Intra Vakanties - Volgende keer wéér

De stad als uitdaging

Op donderdag 21 juni organiseren WeMakeThe.City en haar partners in de stad en Metropoolregio themaconferenties. Deze bijeenkomsten gaan over specifieke stedelijke opgaven. Hoe maken we onze directe werk- en leefomgeving bereikbaar, veilig, groen, inclusief en duurzaam voor iedereen? Ook vindt het ‘Amsterdam City Event’ plaats, een kennisdag voor alle Amsterdamse ambtenaren. Bekijk hier het programma.

 

De stad in ontwikkeling

Vrijdag 22 juni staat in het teken van de gebieden in Amsterdam en Metropoolregio die de komende jaren verder worden ontwikkeld. In de ochtend zijn er programma’s over urban strategies, placemaking en community building. In de middag gaan alle deelnemers de stad in om ter plekke te werken aan de uitdagingen van al deze gebieden. Daarnaast wordt een kennisuitwisseling met een groot aantal wereldsteden georganiseerd. Bekijk hier het programma. 

De stad als laboratorium

Het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 juni is voor iedereen die wil genieten van ruim 250  activiteiten als stadsexpeditites, workshops, urban talks en exposities . Van broedplaats tot buurthuis, van stadstuin tot dakkas en van foodcourt tot start-up: de stad en regio verandert in één groot festival. Bekijk hier het programma. 

Over het festival 

Tijdens WeMakeThe.City werken duizenden wetenschappers, ondernemers, ontwerpers, ambtenaren, kunstenaars en bovenal bewoners van stad en regio aan oplossingen voor de urgente stedelijke vraagstukken van deze tijd. Vraagstukken als klimaatadaptatie, duurzaamheid, gezond ouder worden, betaalbaar wonen, mobiliteit, voedsel, drukte in de stad en de voortschrijdende tweedeling in de samenleving. Kernvraag van het festival: in wat voor stad willen wij leven? Nu en in de toekomst. In totaal omvat WeMakeThe.City 600 sprekers, 150 locaties, 25 themaconferenties, 30 urban talks, 50 workshops, 30 stadsexpedities, 15 speciale evenementen, 10 expo’s en circa 30.000 deelnemers. Het eerste deel van de gevarieerde programmering is nu online beschikbaar. Overige events worden in de komende weken gepubliceerd. Kijk hier voor meer informatie over kaartverkoop en ticketing.

Initiatiefnemers

WeMakeThe.City is een initiatief van de Gemeente Amsterdam, Amsterdam Economic Board, Pakhuis de Zwijger, Waag Society, Amsterdam Smart City en AMS Institute. Hoofdpartners zijn Rabobank Amsterdam, Nuon en ABN AMRO.

Zie voor meer informatie en programmering: wemakethe.city.

 

 

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

24 februari 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

One.com

Greenchoice