Politiek & Maatschappij
Typography

Met Esther Ouwehand en Lammert van Raan in Amsterdam

020 Amsterdam Politiek  – Tweede Kamerlid Esther Ouwehand en kandidaat-Kamerlid Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren toeren door het land met hun lezing ‘Idealisme is het nieuwe realisme’. Kiezers maken tijdens de tournee kennis met de unieke manier waarop de Partij voor de Dieren al tien jaar politiek bedrijft.

Met Esther Ouwehand en Lammert van Raan in Amsterdam

020 Amsterdam Politiek  – Tweede Kamerlid Esther Ouwehand en kandidaat-Kamerlid Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren toeren door het land met hun lezing ‘Idealisme is het nieuwe realisme’. Kiezers maken tijdens de tournee kennis met de unieke manier waarop de Partij voor de Dieren al tien jaar politiek bedrijft.

Op woensdag 8 maart komen ze naar Studio K in Amsterdam  iedereen is welkom, entree is gratis. Na de lezing is er gelegenheid om de politici in gesprek te gaan.

Ouwehand en Van Raan nemen de luisteraars mee naar de wereld van de 'expressieve politiek'. “We laten zien dat idealisme het nieuwe realisme is waar de wereld dringend behoefte aan heeft”, licht Ouwehand toe. “Aan de hand van onze successen in tien jaar Partij voor de Dieren in de Kamer én de speerpunten uit ons verkiezingsprogramma maken we duidelijk dat wij hét politieke alternatief voor de gevestigde orde bieden. Het is tijd voor Plan B, omdat er geen planeet B is”, aldus het Kamerlid. “De Partij voor de Dieren heeft een unieke manier van politiek bedrijven”, vult Van Raan aan, Statenlid in Noord-Holland en die met zijn derde plek op de kandidatenlijst een goede kans maakt op een zetel in de Tweede Kamer. “Wat is het effect van vasthouden aan idealen, waar de rest meer gericht is op compromissen en het verkrijgen van de macht? Daar gaan we uitgebreid op in tijdens onze lezing.”

De Partij voor de Dieren spreekt een geheel eigen taal, zo concludeerde de Volkskrant in een recente analyse. Geen enkele andere partij kiest in haar verkiezingsprogramma zo nadrukkelijk voor het leefbaar houden van de aarde en het beschermen van al haar bewoners. Het optreden van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer wordt bovendien gekenmerkt door een standvastige keuze om vast te houden aan de idealen en het agenderen van díe onderwerpen waar de traditionele politiek liever bij wegkijkt. De 'buitenboordmotor' van de Kamer, constateerde Trouw.

De lezing duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur (inloop 19.30 uur)

Adres: Studio K, Timorplein 62, Amsterdam

Reserveren is noodzakelijk. De lezing is zowel toegankelijk voor leden van de partij, als voor niet-leden. Vergeet niet de introducés apart aan te melden via het aanmeldformulier

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: https://www.partijvoordedieren.nl/aanmeldformulier-lezing-idealisme-is-het-nieuwe-realisme-amsterdam

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - The Merchant House (THM) heropent haar programma voor 2020 met Deel 1: Stadsbeeld Kriebels, onderdeel van de wisselende groepstentoonstelling ‘De Onmisbare Ervaring van Kunst’.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Marc Albrecht, chef-dirigent De Nationale Opera en Nederlands Philharmonisch Orkest, ontving op 20 juni een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani.

Lees meer...

020 Maatschappij Kunst & Cultuur - Vanaf 10 juli tot en met 27 september 2020 is de tentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West te zien in het Amsterdam Museum.

Lees meer...

Foodwatch lanceert manifest tegen de uitverkoop van wetenschap

Lees meer...

020 Amsterdam Reizen & Vakanties - WestCord Hotels heeft een campagne ontwikkeld gericht op binnenlands toerisme. De ‘Wees Welkom Weken’ omvatten diverse unieke auto-, fiets- en wandelvakanties variërend van drie, vijf en acht dagen in eigen land.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek/Maatschappij - Vanaf woensdag 1 juli 2020 mogen bewoners van de Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde en de Grachtengordel-Zuid hun huis niet meer aan vakantiegangers verhuren.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij -  In Amsterdam worden vakantieverhuurwoningen sinds de coronacrisis massaal aangeboden als reguliere huurwoningen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Huurders Netwerk Amsterdam (HNA).

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - De Koninklijke Industrieele Groote Club stelt haar archief open voor het publiek.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - De MuseumJeugdUniverstiteit en Move, de interactieve Mobility Experience in Amsterdam, hebben de handen ineen geslagen om eind dit jaar een unieke collegereeks over de toekomst van mobiliteit te organiseren.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij