Politiek & Maatschappij
Typography

Veel emotie bij uitverkocht evenement

Foto: Maurice Mikkers

Veel emotie bij uitverkocht evenement

Foto: Maurice Mikkers

020 Amsterdam Maatschappij - De achtste en uitverkochte editie van TEDxAmsterdamWomen in KIT Royal Tropical Institute was een groot succes. Is feminisme nog noodzakelijk of volledig achterhaald? Afgelopen decennia bleek ‘equality’ helaas nog steeds een gevoelig en urgent onderwerp. Met het thema Bridging the Gap werd hier vandaag uitvoerig over gesproken door maar liefst 12 (inter)nationale sprekers en 440 enthousiaste bezoekers. Onder de sprekers onder meer sporter Bibian Mentel en Ingrid van Engelshoven.

De editie van 2018 werd geopend door founder Marian Spier: “Ik wil mensen motiveren om het gesprek aan te gaan met iemand die ze nog niet kennen”.

Van emotie naar inspiratie

Ook dit jaar had TEDxAmsterdamWomen weer inspirerende sprekers aangetrokken. Zo wist sporter Bibian Mentel de zaal tot tranen te roeren met haar talk over het behalen van Olympische medailles ondanks een meervoudige diagnose van kanker. De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap deelde een diep persoonlijk verhaal over de genderstereotypes die wij zelf beïnvloeden en gaan geloven. “Laten we onze kinderen een vrije keus geven, zonder labels te geven van jongen of meisjes.” Ook kunstenaars Alice Wielinga en Marjan van Aubel, loco-burgemeester Rutger Groot Wassink, gesproken woord artieste Sjaan Flikweert, pedagoog en motivational speaker Minchenu Maduro, CNN verslaggever Symone D. Sanders, Dr. Sachiko Scheuing, artiesten Jomecia en Kovacs en fashion merk RECONSTRUCT waren van de partij.

Winnaars Pitch Night maken indruk

Naast bovenstaande sprekers wisten Pitch Night winnaars Jessica Gyasi (model, filmmaker en founder van Model for Models) en Dr. Yamini J. Singh (Urban en Transport Planner) indruk te maken op het publiek met hun TEDtalk over het versterken van je zelfbeeld en de genderkloof in stedelijke planning. Zij werden geselecteerd tijdens de eerste editie van Pitch Night afgelopen november. Tijdens Pitch Night mochten tien kandidaten in 1 minuut hun TEDtalk met het thema Bridging the Gap geven voor een jury en publiek. De twee winnaars kregen vervolgens coaching en mochten vandaag dan eindelijk hun verhaal doen tijdens de jaarlijkse conferentie.

Diem Do van CodeGorilla sleept Startup Award 2018 binnen

Last but not least reikt TEDxAmsterdamWomen jaarlijks de Startup Award uit aan de meest inspirerende vrouwelijke startende ondernemer van dat jaar. Deze keer ging Diem Do van CodeGorilla met de felbegeerde prijs naar huis.

De drie finalisten Graciëlla van Hamersveld en Chantal van der Velde van Closure, Diem Do van CodeGorilla en Ivana Setiawan van Venopi, presenteerden hun ondernemingen met een inspirerende TEDtalk voor de jury en maakten daarmee kans op een regelrechte ondernemers droomstart. Winnares Diem ontvangt maar liefst:

consultancy van Deloitte;

financiële coaching van ABN AMRO;

legal coaching van Clifford Chance;

speech-coaching van Barbara Rogoski, Senior TEDx coach, Successful Speaker Now;

een vliegticket van Cathay Pacific naar ondernemersstad Hongkong;

programma in Hongkong gefaciliteerd door Hongkong investment Office en Ministry of Foreign Affairs;

020 Amsterdam  Kunst & Cultuur – Eindelijk, het is weer zover. De NedPhO-Koepel in Amsterdam Oost gaat weer open en dus kunnen we na de nodige maanden eindelijk weer genieten van concerten van het Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest Nederlands Kamerorkest.

Lees meer...

Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest maakt samen met jeugd- en studentenorkesten een muziekvideo voor Amsterdam
020 Amsterdam Kunst & Cultuur - ‘Stilte kan prachtig zijn, maar stilte kan ook te lang duren.’ Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest lanceert vandaag een video waarin musici uit het orkest een serenade brengen aan de stad Amsterdam.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest opent vanaf 1 juni weer haar deuren voor het publiek. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen die premier Mark Rutte afgelopen week aankondigde, kan het orkest dan naar verwachting weer kleinschalig publiek ontvangen in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest in Amsterdam-Oost.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle & Gezondheid - Ruim 22% van de mensen die getest zijn door het Amsterdamse heeft antistoffen tegen COVID-19. Dit is het resultaat na de eerste week testen van het nieuwe Coronalab dat vorige week als eerste met een betrouwbare laboratoriumtest op de markt kwam.

Lees meer...

020 Amsterdam De afgelopen weken zijn voor veel mensen erg hectisch geweest. Maar de senioren in Nederland worden het zwaarst getroffen door het coronavirus. Nu de dagelijkse activiteiten worden afgelast en er nauwelijks of geen bezoek meer komt neemt de eenzaamheid toe. Toch zijn er verschillende initiatieven die het leven van ouderen een stukje dragelijker maken.

Lees meer...

Verbinding zonder fysiek contact
020 Amsterdam Maatschappij/Cultuur/Evenementen - Evenementen- en productiebureau Eventcare presenteert De Quarantainer, een mobiele ontmoetingsplek voor risicogroepen en hun dierbaren, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt.

Lees meer...

020 Amsterdam Maatschappij/Politiek - Beste Amsterdammers,
Corona beheerst ons leven op dit moment en dat zal helaas nog enige tijd duren. Onze stad wordt ook zwaar getroffen.

Lees meer...

Preventieve maatregelen Amsterdam 
020 Amsterdam Maatschappij/lifestyle - Het weer is iets ongrijpbaars en blijft ons verbazen met, met name de afgelopen jaren, behoorlijk warme en droge zomers.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie en Duurzaamheid - RAI Amsterdam zet deze zomer in op proefevenementen waarbij bezoekers en exposanten veilig bij elkaar worden gebracht. ‘Wij zijn klaar voor heropening conform anderhalve meter-richtlijnen’, aldus de beurs- en congresorganisatie.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij