Politiek & Maatschappij
Typography

Beeld: © Merlijn Hoek

020 Amsterdam Maatschappij - 50 jaar Bijlmer en Pakhuis de Zwijger organiseren 'Show us the future', het slotgesprek van 50 jaar Bijlmer op zondag 25 november in het Bijlmerparktheater. Centrale vraag van het programma: Wat wordt de toekomst van Amsterdam-Zuidoost na 50 jaar Bijlmer? Sprekers zijn onder meer de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost Tanja Jadnanansing, Don Murphy en Nachtburgemeester Shamiro van der Geld. 

Beeld: © Merlijn Hoek

020 Amsterdam Maatschappij - 50 jaar Bijlmer en Pakhuis de Zwijger organiseren 'Show us the future', het slotgesprek van 50 jaar Bijlmer op zondag 25 november in het Bijlmerparktheater. Centrale vraag van het programma: Wat wordt de toekomst van Amsterdam-Zuidoost na 50 jaar Bijlmer? Sprekers zijn onder meer de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost Tanja Jadnanansing, Don Murphy en Nachtburgemeester Shamiro van der Geld. 

Wat wordt de toekomst van stadsdeel Zuidoost? 
Als we terugblikken op 50 jaar Bijlmer, wat zien we dan? Een gefaald planologisch stadsdeel of een perfecte mix van levendige communities? In een halve eeuw is er heel wat veranderd. Wat een groene wijk van de toekomst moest worden, resulteerde in een buurt waar men altijd over zijn schouder moest kijken. Dat imago is inmiddels achterhaald. Nu ontwikkelen nieuwe woon- en werkprojecten zich, slaat gentifricatie toe, blijft het aanbod van uitgaansgelegenheden groeien en zijn cultuurmakers uit Zuidoost nergens in de stad meer te negeren.De wederopstanding van Amsterdam-Zuidoost is te danken aan haar eigen bewoners. Generaties zijn er opgegroeid en wie er geboren is, heeft een ongekende liefde voor de energie die er hangt. De potentie van Zuidoost is groots; wie zijn de grondleggers en wie pakken het stokje nu over? En hoe manifesteren de huidige bewoners zich in de ontwikkelingsplannen van stadsdeel Zuidoost?​

Show us the future
Zondag 25 november, 16.00-19.00 uur
Bijlmerparktheater, Anton de Komplein 240, Amsterdam
Meer informatie en reserveren via: https://dezwijger.nl/programma/show-us-the-future​

Met in dit programma onder meer: 
- Femke Halsema (Burgemeester van Amsterdam)
- Tanja Jadnanansing (Voorzitter Dagelijks bestuur Stadsdeel Zuid-Oost)
- Ernestine Comvalius (Directeur Bijlmer Parktheater)
- Don Murphy (Supervisor Urban Planning, Gemeente Amsterdam)
- Jeroen Slot (Hoofd Onderzoek Informatie Statistiek Gemeente Amsterdam)
- Ivette Forster (Directeur Kwaku festival Amsterdam)
- Shamiro van der Geld (Nachtburgemeester Amsterdam)
- Mitchell Esajas (Medeoprichter en voorzitter New Urban Collective)
- Marian Duff (Directeur en curator Oscam)
- Myrto Semmoh (SMIB Worldwide)

   

020 Amsterdam  Kunst & Cultuur – Eindelijk, het is weer zover. De NedPhO-Koepel in Amsterdam Oost gaat weer open en dus kunnen we na de nodige maanden eindelijk weer genieten van concerten van het Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest Nederlands Kamerorkest.

Lees meer...

Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest maakt samen met jeugd- en studentenorkesten een muziekvideo voor Amsterdam
020 Amsterdam Kunst & Cultuur - ‘Stilte kan prachtig zijn, maar stilte kan ook te lang duren.’ Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest lanceert vandaag een video waarin musici uit het orkest een serenade brengen aan de stad Amsterdam.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest opent vanaf 1 juni weer haar deuren voor het publiek. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen die premier Mark Rutte afgelopen week aankondigde, kan het orkest dan naar verwachting weer kleinschalig publiek ontvangen in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest in Amsterdam-Oost.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle & Gezondheid - Ruim 22% van de mensen die getest zijn door het Amsterdamse heeft antistoffen tegen COVID-19. Dit is het resultaat na de eerste week testen van het nieuwe Coronalab dat vorige week als eerste met een betrouwbare laboratoriumtest op de markt kwam.

Lees meer...

020 Amsterdam De afgelopen weken zijn voor veel mensen erg hectisch geweest. Maar de senioren in Nederland worden het zwaarst getroffen door het coronavirus. Nu de dagelijkse activiteiten worden afgelast en er nauwelijks of geen bezoek meer komt neemt de eenzaamheid toe. Toch zijn er verschillende initiatieven die het leven van ouderen een stukje dragelijker maken.

Lees meer...

Verbinding zonder fysiek contact
020 Amsterdam Maatschappij/Cultuur/Evenementen - Evenementen- en productiebureau Eventcare presenteert De Quarantainer, een mobiele ontmoetingsplek voor risicogroepen en hun dierbaren, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt.

Lees meer...

020 Amsterdam Maatschappij/Politiek - Beste Amsterdammers,
Corona beheerst ons leven op dit moment en dat zal helaas nog enige tijd duren. Onze stad wordt ook zwaar getroffen.

Lees meer...

Preventieve maatregelen Amsterdam 
020 Amsterdam Maatschappij/lifestyle - Het weer is iets ongrijpbaars en blijft ons verbazen met, met name de afgelopen jaren, behoorlijk warme en droge zomers.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie en Duurzaamheid - RAI Amsterdam zet deze zomer in op proefevenementen waarbij bezoekers en exposanten veilig bij elkaar worden gebracht. ‘Wij zijn klaar voor heropening conform anderhalve meter-richtlijnen’, aldus de beurs- en congresorganisatie.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij