Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Politiek - Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Stemmen: we willen het vaak best, maar op wie dan?

020 Amsterdam Politiek - Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Stemmen: we willen het vaak best, maar op wie dan?

Elke keer weer een lastige vraag. Gelukkig biedt de Stemwijzer uitkomst. De Stemwijzer kan u helpen een afgewogen keuze te maken voor uw stem voor de gemeenteraadsverkiezingen. U kunt ook gebruik maken van het Kieskompas. Ze zijn allebei speciaal ontwikkeld voor Amsterdam.

Wat is het verschil en hoe werkt het?

Op basis van verschillende stellingen die worden voorgelegd brengt de Stemwijzer een partij naar voren waarmee je de meeste overeenkomsten hebt. Het Kieskompas geeft de overeenkomsten met partijen aan, maar ook je positie in het politieke landschap van Amsterdam.

De stellingen gaan over de belangrijkste verkiezingsthema’s, zoals het kiezen van een burgemeester, toerisme, veiligheid, afval, sociale huurwoningen, raamprostitutie, milieumaatregelen en het hernoemen van straten.

Kandidatenwijzer voor de stadsdelen

Naast de Stemwijzer en het Kieskompas, wordt ook een Kandidatenwijzer ontwikkeld voor de stadsdeelcommissieverkiezingen. Deze is in maart online: www.amsterdam.nl/verkiezingen.

Stemwijzer of Kieskompas proberen?

Stemwijzer
Kieskompas

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - The Merchant House (THM) heropent haar programma voor 2020 met Deel 1: Stadsbeeld Kriebels, onderdeel van de wisselende groepstentoonstelling ‘De Onmisbare Ervaring van Kunst’.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Marc Albrecht, chef-dirigent De Nationale Opera en Nederlands Philharmonisch Orkest, ontving op 20 juni een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani.

Lees meer...

020 Maatschappij Kunst & Cultuur - Vanaf 10 juli tot en met 27 september 2020 is de tentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West te zien in het Amsterdam Museum.

Lees meer...

Foodwatch lanceert manifest tegen de uitverkoop van wetenschap

Lees meer...

020 Amsterdam Reizen & Vakanties - WestCord Hotels heeft een campagne ontwikkeld gericht op binnenlands toerisme. De ‘Wees Welkom Weken’ omvatten diverse unieke auto-, fiets- en wandelvakanties variërend van drie, vijf en acht dagen in eigen land.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek/Maatschappij - Vanaf woensdag 1 juli 2020 mogen bewoners van de Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde en de Grachtengordel-Zuid hun huis niet meer aan vakantiegangers verhuren.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij -  In Amsterdam worden vakantieverhuurwoningen sinds de coronacrisis massaal aangeboden als reguliere huurwoningen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Huurders Netwerk Amsterdam (HNA).

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - De Koninklijke Industrieele Groote Club stelt haar archief open voor het publiek.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - De MuseumJeugdUniverstiteit en Move, de interactieve Mobility Experience in Amsterdam, hebben de handen ineen geslagen om eind dit jaar een unieke collegereeks over de toekomst van mobiliteit te organiseren.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij