Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Maatschappij - Voor de vierde keer op rij organiseren Stichting Amsterdam BLEND Events en Stayokay Zeeburg op zaterdag 10 maart 2018 12:00 – 17:00 de jaarlijkse Weggeefmarkt – het grootste freecycle en ruilevenement van de stad en viering van vrijwilligerswerk tijdens NLdoet.

020 Amsterdam Maatschappij - Voor de vierde keer op rij organiseren Stichting Amsterdam BLEND Events en Stayokay Zeeburg op zaterdag 10 maart 2018 12:00 – 17:00 de jaarlijkse Weggeefmarkt – het grootste freecycle en ruilevenement van de stad en viering van vrijwilligerswerk tijdens NLdoet.

Bezoekers kunnen hun ‘tweede leven’ items of gerechten delen, spulletjes uitzoeken en meegenieten van activiteiten en entertainment aangeboden door sociale initiatieven en lokale talenten. Tijdens de Weggeefmarkt wordt het Nederlandse platform van Jaspr gelanceerd -  de online ruilmarktplaats voor het gratis delen van spullen, diensten en talent.

 

Samenkomen, samen delen & samen doen!

Naast aandacht voor vrijwilligerswerk, participatie en interactie onder diverse doelgroepen, gaan we met de Weggeefmarkt verspilling tegen, stimuleren we de deeleconomie en helpen we elkaar. Het evenement biedt tevens een podium voor lokaal talent en sociale projecten maar ook betrokken ondernemers die middels een eigen activiteit hun product of dienst willen delen.

Deelnemers kunnen zich nog opgeven:

  • als vrijwilliger tijdens de Weggeefmarkt;
  • als foodsponsor tijdens de FoodShare (met voedseldonaties of als standhouder, tafels zijn gratis);
  • als sociaal project of lokale ondernemer met een eigen activiteit.

 

Aanmeldingen en meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Amsterdam BLEND Weggeefmarkt 2018

Datum: Zaterdag 10 maart 2018 12:00 – 17:00 uur.
Locatie: Stayokay Zeeburg, Timorplein 21 1094CC Amsterdam
Entree: Gratis als je weggeefspullen of gerechten meeneemt om te delen, anders een vrijwillige donatie aan de deur

Programma highlights worden doorgaans op Facebook bekendgemaakt: Amsterdam BLEND Weggeefmarkt 2018

Spullen brengen of laten ophalen

Tijdens de Amsterdam BLEND Weggeefmarkt kunnen Amsterdammers alles wat ze niet meer nodig hebben of een ander gunnen afleveren mits onbeschadigd, bruikbaar en schoon. Witgoed, matrassen en grote meubels etc kunnen ivm grootte (en sjouwen/vervoer) niet tijdens het evenement aangeboden worden maar wel bij de vele weggeefwinkels in de stad of op Jaspr. Verpakte drinken en etenswaren mogen onaangebroken en binnen de houdbaarheidsdatum aangeboden worden. Alles wat overblijft wordt na afloop aangeboden bij lokale stichtingen.

Mensen die veel spullen maar geen vervoer hebben, kunnen gebruik maken van de gratis ophaaldienst op de vrijdagavond 9 maart. Vrijwillige chauffeurs rijden door heel Amsterdam om tweedehands spullen op te halen bij mensen thuis. Opgeven hiervoor kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zelf afleveren:

Vrijdag 9 maart 18:00 – 21:00 uur.
Zaterdag 10 maart tijdens de Weggeefmarkt 12:00 – 17:00 uur.
Adres: Stayokay Zeeburg, Timorplein 21 1094CC Amsterdam

Jaspr – deel álles online

Jaspr is een innovatief ruilplatform waarmee gebruikers eenvoudig geld kunnen besparen, afval kunnen verminderen, nieuwe kansen kunnen ontdekken en een duurzamer leven kunnen leiden. Met meer dan 35 duizend gebruikers in Berlijn sinds de start in maart 2017 is Jaspr bij uitstek het platform om ook in Amsterdam uitwisseling te bemiddelen. “Ruilen is een ‘help – en word geholpen’ activiteit en we geloven dat bezoekers van oa de Amsterdam BLEND Weggeefmarkt zich aangetrokken zullen voelen tot de online mogelijkheid.” legt Jaspr CEO Noel Wigdor uit. “We hebben gezien hoe gratis ruilen mensen samenbrengt, niet alleen om geld te besparen maar ook om elkaar te helpen en nieuwe vrienden te maken.”

Stichting Amsterdam BLEND Directeur Imogen Rao vertelt, “Amsterdammers staan enorm open voor gratis uitwisseling van spullen en expertises. Er bestaan groepen en sites voor weggeven of ruilen met specifieke thema’s. Er is echter tot nu nog géén online plek waar men alles kan ruilen. Jaspr is dus uniek in Amsterdam en een fantastische aanvulling op de Amsterdam BLEND events en community waar de deeleconomie en sociale betrokkenheid centraal staan. Wij zijn verheugd om met Jaspr samen te werken zodat Amsterdammers áltijd álles kunnen delen.” Sinds de soft launch in februari, heeft Jaspr Amsterdam al 2000 bezoekers, meer dan 300 vraag & aanbod advertenties en hebben zo’n 100 uitwisselingen plaatsgevonden – van kleding, zelfgemaakte items en warme maaltijden tot taallessen, dierenoppas, coaching en klushulp. Via jasprtrades.com kan men direct beginnen met delen en de Android en IOS apps downloaden. Tijdens de Weggeefmarkt kunnen bezoekers het team ontmoeten, ideeën uitwisselen en vragen stellen.

Amsterdam BLEND: Local Goods. Local Heroes

Amsterdam BLEND staat voor samenkomen, samen delen en samen doen. Online ​in de community ​en tijdens de BLEND events zoals de ​Amsterdam ​BLEND Markets, de FoodShare events en de jaarlijkse Weggeefmarkt. Elke Amsterdam BLEND event is een sociaal evenement georganiseerd door vrijwilligers met aandacht voor alle lokale helden: buurtbewoners, ondernemers, talent en sociale initiatieven. 

Website: amsterdamblendmarket.nl.
Facebook: facebook.com/AmsterdamBLENDmarket.

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - The Merchant House (THM) heropent haar programma voor 2020 met Deel 1: Stadsbeeld Kriebels, onderdeel van de wisselende groepstentoonstelling ‘De Onmisbare Ervaring van Kunst’.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Marc Albrecht, chef-dirigent De Nationale Opera en Nederlands Philharmonisch Orkest, ontving op 20 juni een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani.

Lees meer...

020 Maatschappij Kunst & Cultuur - Vanaf 10 juli tot en met 27 september 2020 is de tentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West te zien in het Amsterdam Museum.

Lees meer...

Foodwatch lanceert manifest tegen de uitverkoop van wetenschap

Lees meer...

020 Amsterdam Reizen & Vakanties - WestCord Hotels heeft een campagne ontwikkeld gericht op binnenlands toerisme. De ‘Wees Welkom Weken’ omvatten diverse unieke auto-, fiets- en wandelvakanties variërend van drie, vijf en acht dagen in eigen land.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek/Maatschappij - Vanaf woensdag 1 juli 2020 mogen bewoners van de Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde en de Grachtengordel-Zuid hun huis niet meer aan vakantiegangers verhuren.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij -  In Amsterdam worden vakantieverhuurwoningen sinds de coronacrisis massaal aangeboden als reguliere huurwoningen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Huurders Netwerk Amsterdam (HNA).

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - De Koninklijke Industrieele Groote Club stelt haar archief open voor het publiek.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - De MuseumJeugdUniverstiteit en Move, de interactieve Mobility Experience in Amsterdam, hebben de handen ineen geslagen om eind dit jaar een unieke collegereeks over de toekomst van mobiliteit te organiseren.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij