Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - happyChaos presenteert: 'Schaduwmacht', een avond vol kunst, feest en debat op woensdag 7 maart van 19.30 – 01.00 uur in de Stadsschouwburg Amsterdam.

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - happyChaos presenteert: 'Schaduwmacht', een avond vol kunst, feest en debat op woensdag 7 maart van 19.30 – 01.00 uur in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Schaduwmacht - Ik zie, ik zie, wat wij niet zien…

Den Haag mag in Nederland dan het centrum zijn van de politieke macht, de moderne mens is aan talloze andere machten onderworpen. Vaak hebben we de omvang of de reikwijdte van deze schaduwmachten niet eens in de gaten. happyChaos onderzoekt hoe diep deze schaduwmachten doordringen in ons dagelijks leven, of dat erg is, en wat we eraan kunnen doen.

Zijn lobbyisten pleitbezorgers van de democratie of stiekeme agendabepalers? Onder- of overschatten we de invloed van reaguurders op politieke partijen? Wat is de macht van lichaamstaal en hoe kunnen we die gebruiken? In hoeverre is institutioneel racisme een schaduwmacht en wat kunnen we daaraan doen? Laten we ons spaargeld beheren door bankiers of kiezen we voor de ketenen van de Blockchain? Kunnen algoritmes ons gedrag voorspellen en in hoeverre mogen bedrijven en overheden op hun resultaten vertrouwen? Zorgt gentrificatie voor opwaardering van de stad of is het een sluipend proces van uitsluiting?

Op 7 maart brengt happyChaos samen met kunstenaars, dansers, politici, wetenschappers, acteurs, journalisten, activisten en 800 bezoekers de schaduwmachten aan het licht. Debatteer mee, ga op ontdekkingsreis door de Stadsschouwburg en eindig dansend op het feest Onder Invloed tot je geamuseerd, gemotiveerd en wellicht ontsteld de Stadsschouwburg verlaat.

www.happychaos.nl
www.facebook.com/happyChaos.nl
www.twitter.com/happychaos

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - The Merchant House (THM) heropent haar programma voor 2020 met Deel 1: Stadsbeeld Kriebels, onderdeel van de wisselende groepstentoonstelling ‘De Onmisbare Ervaring van Kunst’.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Marc Albrecht, chef-dirigent De Nationale Opera en Nederlands Philharmonisch Orkest, ontving op 20 juni een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani.

Lees meer...

020 Maatschappij Kunst & Cultuur - Vanaf 10 juli tot en met 27 september 2020 is de tentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West te zien in het Amsterdam Museum.

Lees meer...

Foodwatch lanceert manifest tegen de uitverkoop van wetenschap

Lees meer...

020 Amsterdam Reizen & Vakanties - WestCord Hotels heeft een campagne ontwikkeld gericht op binnenlands toerisme. De ‘Wees Welkom Weken’ omvatten diverse unieke auto-, fiets- en wandelvakanties variërend van drie, vijf en acht dagen in eigen land.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek/Maatschappij - Vanaf woensdag 1 juli 2020 mogen bewoners van de Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde en de Grachtengordel-Zuid hun huis niet meer aan vakantiegangers verhuren.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij -  In Amsterdam worden vakantieverhuurwoningen sinds de coronacrisis massaal aangeboden als reguliere huurwoningen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Huurders Netwerk Amsterdam (HNA).

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - De Koninklijke Industrieele Groote Club stelt haar archief open voor het publiek.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - De MuseumJeugdUniverstiteit en Move, de interactieve Mobility Experience in Amsterdam, hebben de handen ineen geslagen om eind dit jaar een unieke collegereeks over de toekomst van mobiliteit te organiseren.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij