Cultuur & Uitgaan
Typography

020Amsterdam Maatschappij - WeMakeThe.City nodigt iedereen uit om steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief te maken. Een week lang (17 – 23 juni a.s.) staat de hele Metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen.

020Amsterdam Maatschappij - WeMakeThe.City nodigt iedereen uit om steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief te maken. Een week lang (17 – 23 juni a.s.) staat de hele Metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen.

Doordeweeks kun je je laten inspireren en informeren door talloze thematische urban en metropolitan conferences, hackathons, gebiedsexpedities en workshops, waar meer dan 500 sprekers hun visie delen op de ontwikkeling van steden. 
In het weekend zetten honderden stadsmakers hun deuren open om jou kennis te laten maken met hoe zij hun straat, wijk of stad een groenere, betere en socialere plek maken.

De Board is samen met Amsterdam Smart City, AMS, De Waag, Pakhuis de Zwijger, ABN Amro, Heineken, HvA, Het Parool en Waternet initiatiefnemer van dit festival en programmeert zelf diverse events en break-outs:


Opening night – 17 juni
Op maandag 17 juni vinden de State of the Region en de Opening Night plaats in Theater Amsterdam met de centrale vragen: Hoe worden we een leefbare, inclusieve en duurzame stad en metropoolregio voor iedereen? Hoe organiseren we gelijke kansen? Hoe ontwerpen we samen met maatschappelijke organisaties, dwarsdenkers, bedrijven en overheden de basisprincipes voor een betere stad voor ons allemaal?

State of the Region – 17 juni
700+ kernspelers en changemakers gaan het gesprek aan over de toekomst van de regio. State of the Region maakt zichtbaar wat de opgetelde kracht en het vermogen van de Metropoolregio Amsterdam is. Dit jaar ligt de nadruk op de resultaten van goed verbonden zijn. Wil je bijvoorbeeld de Green deal ZES stadslogistiek ondertekenen? Of weten hoe de regio op weg is met Circulair Inkopen?

Amsterdam City Challenge – 16/17 juni
Tijdens de 24 uur durende City Challenge werken studenten non stop aan innovatieve oplossingen voor stedelijke mobiliteitsuitdagingen en energie-oplossingen. De uitdaging start zondag 16 juni om 12 uur.


Gezond blijven in de regio – 18 juni

Tijdens de Medical Data Plus Pizza Meeting ontmoeten medische professionals en data scientists elkaar en gaan elkaars taal beter begrijpen. Zorg2025 is inmiddels een begrip; innovatieve ondernemers in de zorg, welzijns- en zorgaanbieders en andere spelers in de gezondheidssector delen kennis, ideeën en initiatieven. Beiden op 18 juni.


Circulaire toekomstmakers aan het woord – 19 juni

Tijdens een break-out sessie op 19 juni gaan toekomstmakers met elkaar in gesprek over de cruciale rol van het onderwijs om het circulaire gedachtegoed in het DNA van onderwijs en onderzoek te krijgen.


Cities for Digital Rights – 19 juni

Conferentie op 19 juni waar een diverse groep van beleidsmakers en bestuurders tot (maatschappelijk geïnteresseerde) burgers, creatieven, denkers, wetenschappers en tech-ontwikkelaars praten over het creëren van een inclusieve en eerlijke digitale stad. De teller van deelnemende organisaties aan het manifest TADA zal oplopen.

Amsterdam Smart City Tour – 20/22 juni
Op 20 en 22 juni zijn bezoekers van harte welkom op en rond het Marineterrein voor een innovatieve tour over Amsterdam Smart City en bij de opening van het Smart City Lab.


Lancering living lab – 21 juni

Tijdens WeMakeTheCity lanceert het Marineterrein een indrukwekkend living lab in samenwerking met Amsterdam Metropolitan Solutions.


Programma en tickets

Bekijk het actuele programma op wemakethe.city om te bepalen waar jij bij wilt zijn en koop een weekend-, dagpas of passe-partout. Hiermee krijg je toegang tot het reserveringssysteem.


Winnen

Als Founding Partner van WeMakeThe.City mogen we 20 tickets voor het Festivalweekend weggeven! HIER zie je wat je allemaal met zo’n ticket kunt doen. Wil jij kans maken op 2 tickets? Stuur dan een mail met een motivatie van maximaal 1 zin naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je hoort snel of je tot één van de gelukkige prijswinnaars behoort.


Meer weten?
Inschrijven op de nieuwsbrief. Wil je op de hoogte blijven wat de Board doet en waar je kunt aanhaken?
Schrijf je hier in voor de 
Board Update.

020 Amsterdam  Kunst & Cultuur – Eindelijk, het is weer zover. De NedPhO-Koepel in Amsterdam Oost gaat weer open en dus kunnen we na de nodige maanden eindelijk weer genieten van concerten van het Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest Nederlands Kamerorkest.

Lees meer...

Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest maakt samen met jeugd- en studentenorkesten een muziekvideo voor Amsterdam
020 Amsterdam Kunst & Cultuur - ‘Stilte kan prachtig zijn, maar stilte kan ook te lang duren.’ Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest lanceert vandaag een video waarin musici uit het orkest een serenade brengen aan de stad Amsterdam.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest opent vanaf 1 juni weer haar deuren voor het publiek. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen die premier Mark Rutte afgelopen week aankondigde, kan het orkest dan naar verwachting weer kleinschalig publiek ontvangen in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest in Amsterdam-Oost.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle & Gezondheid - Ruim 22% van de mensen die getest zijn door het Amsterdamse heeft antistoffen tegen COVID-19. Dit is het resultaat na de eerste week testen van het nieuwe Coronalab dat vorige week als eerste met een betrouwbare laboratoriumtest op de markt kwam.

Lees meer...

020 Amsterdam De afgelopen weken zijn voor veel mensen erg hectisch geweest. Maar de senioren in Nederland worden het zwaarst getroffen door het coronavirus. Nu de dagelijkse activiteiten worden afgelast en er nauwelijks of geen bezoek meer komt neemt de eenzaamheid toe. Toch zijn er verschillende initiatieven die het leven van ouderen een stukje dragelijker maken.

Lees meer...

Verbinding zonder fysiek contact
020 Amsterdam Maatschappij/Cultuur/Evenementen - Evenementen- en productiebureau Eventcare presenteert De Quarantainer, een mobiele ontmoetingsplek voor risicogroepen en hun dierbaren, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt.

Lees meer...

020 Amsterdam Maatschappij/Politiek - Beste Amsterdammers,
Corona beheerst ons leven op dit moment en dat zal helaas nog enige tijd duren. Onze stad wordt ook zwaar getroffen.

Lees meer...

Preventieve maatregelen Amsterdam 
020 Amsterdam Maatschappij/lifestyle - Het weer is iets ongrijpbaars en blijft ons verbazen met, met name de afgelopen jaren, behoorlijk warme en droge zomers.

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie en Duurzaamheid - RAI Amsterdam zet deze zomer in op proefevenementen waarbij bezoekers en exposanten veilig bij elkaar worden gebracht. ‘Wij zijn klaar voor heropening conform anderhalve meter-richtlijnen’, aldus de beurs- en congresorganisatie.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie Duurzaamheid - Deze coronacrisis biedt perspectieven om anders naar onze samenleving en economie te kijken. Een column over hoe bedrijven winst kunnen maken en tegelijkertijd ecologische en sociale doelen kunnen nastreven. Ofwel: hoe gaan winst maken en de donuteconomie eigenlijk samen?

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij