Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur - Straattheater neemt in Nederland, maar een kleine plaats in in ons culturele bewustzijn. Terwijl juist straattheater een geweldige leerschool biedt voor jonge talenten, die door op straat te spelen kunnen experimenteren, directe interactie aan kunnen gaan met het publiek en getraind worden in het betrokken houden van toeschouwers.

020 Amsterdam Cultuur - Straattheater neemt in Nederland, maar een kleine plaats in in ons culturele bewustzijn. Terwijl juist straattheater een geweldige leerschool biedt voor jonge talenten, die door op straat te spelen kunnen experimenteren, directe interactie aan kunnen gaan met het publiek en getraind worden in het betrokken houden van toeschouwers.

Om meer speelmogelijkheden te bieden aan jong talent, verzorgt theatermaker én winnaar van de eerste NDSM Open Call, Pieter Post, met zijn Straattheater Instituut Nederland (SIN) het project Step Right Up. Tijdens 4 weekenden worden jonge makers uit de circus-, mime- en – theaterhoek uitgenodigd om hun voorstelling te tonen, waarbij ze in aanloop gecoached worden door Pieter Post. De aftrap van Step Right Up vindt plaats in het weekend van 3 & 4 mei. De overige weekenden vinden plaats op 18 &19 mei, 10&11 juli en ten slotte ook op 28 & 29 september tijdens een nieuwe editie van NDSM Open.

 
Tijdens het eerste weekend worden optredens gegeven door formatie Troubamour. Zij presenteren try-outs van de voorstelling Groundless. Groundless is een fysieke straattheatervoorstelling over grenzen, grenzeloosheid en de drang naar begrenzing. Over jezelf aanpassen aan de ander en daarmee soms een stukje van jezelf kunnen verliezen. De vraag die centraal staat is: wat blijft er over van jezelf, van een groep, of zelfs van een land, als de grenzen vervagen? Ook speelt Mobil & Casier de voorstelling B.V. Natuur. Is de natuur een ver van uw bed show? Geen probleem! B.V. Natuur komt met de oplossing. Een voorstelling vol pijnlijke slapstick, een onhandige samenwerking en een dansje tijdens het schaften. Natuur zonder vieze handen, lekker praktisch en met weinig kans op uitsterven.
 
De voorstellingen vinden plaats tussen 13:00 en 18:00. Deze zijn gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Ook is er een terrasje waar eten en drinken te verkrijgen is, om tijdens de voorstelling van te genieten.
 
NDSM Open Call
De NDSM Open Call is een initiatief van Stichting NDSM-werf en Stichting Kinetisch Noord, waarbij kunstenaars, ambachtslieden en creatieven met een werkplek op de NDM-werf uitgenodigd werden om een projectvoorstel in te dienen voor een nieuw kunstproject op de werf. Een programmaraad maakt een selectie van de ingediende voorstellen, die vervolgens een bijdrage ontvingen om het project te realiseren. Inmiddels heeft ook een NDSM Open Call 2019 plaatsgevonden. De winnaars daarvan worden binnenkort bekend gemaakt. 

Over Stichting NDSM-werf
De Stichting NDSM-werf beheert in opdracht van de Gemeente Amsterdam het ca. 10 ha. grote buitengebied van de oostelijke NDSM-werf en regisseert, initieert, cureert, verbindt en stimuleert activiteiten op de werf waardoor de stad, haar bewoners en bezoekers deze plek omarmen als een gebied waar ruimte is voor het onverwachte. 

Over Stichting Kinetisch Noord
Stichting Kinetisch Noord is eigenaar en beheerder van de NDSM Loods. De stichting is in 2000 opgericht om de voormalige NDSM Scheepsbouwloods te her-ontwikkelen tot een centrum voor kunst, cultuur en ambachten.

020 Amsterdam  Kunst & Cultuur – Eindelijk, het is weer zover. De NedPhO-Koepel in Amsterdam Oost gaat weer open en dus kunnen we na de nodige maanden eindelijk weer genieten van concerten van het Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest Nederlands Kamerorkest.

Lees meer...

Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest maakt samen met jeugd- en studentenorkesten een muziekvideo voor Amsterdam
020 Amsterdam Kunst & Cultuur - ‘Stilte kan prachtig zijn, maar stilte kan ook te lang duren.’ Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest lanceert vandaag een video waarin musici uit het orkest een serenade brengen aan de stad Amsterdam.

Lees meer...

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest opent vanaf 1 juni weer haar deuren voor het publiek. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen die premier Mark Rutte afgelopen week aankondigde, kan het orkest dan naar verwachting weer kleinschalig publiek ontvangen in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest in Amsterdam-Oost.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle/Gezondheid/Vrije tijd – Amsterdam telt ongeveer 40 volkstuinparken en is zeker van plan dat aantal te behouden en misschien wel verder uit te breiden. Men wil zelfs die groene parken toegankelijker maken, meer onderdeel van de stad dus.

Lees meer...

020 Amsterdam Lifestyle & Gezondheid - Ruim 22% van de mensen die getest zijn door het Amsterdamse heeft antistoffen tegen COVID-19. Dit is het resultaat na de eerste week testen van het nieuwe Coronalab dat vorige week als eerste met een betrouwbare laboratoriumtest op de markt kwam.

Lees meer...

020 Amsterdam De afgelopen weken zijn voor veel mensen erg hectisch geweest. Maar de senioren in Nederland worden het zwaarst getroffen door het coronavirus. Nu de dagelijkse activiteiten worden afgelast en er nauwelijks of geen bezoek meer komt neemt de eenzaamheid toe. Toch zijn er verschillende initiatieven die het leven van ouderen een stukje dragelijker maken.

Lees meer...

Verbinding zonder fysiek contact
020 Amsterdam Maatschappij/Cultuur/Evenementen - Evenementen- en productiebureau Eventcare presenteert De Quarantainer, een mobiele ontmoetingsplek voor risicogroepen en hun dierbaren, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt.

Lees meer...

020 Amsterdam Maatschappij/Politiek - Beste Amsterdammers,
Corona beheerst ons leven op dit moment en dat zal helaas nog enige tijd duren. Onze stad wordt ook zwaar getroffen.

Lees meer...

Preventieve maatregelen Amsterdam 
020 Amsterdam Maatschappij/lifestyle - Het weer is iets ongrijpbaars en blijft ons verbazen met, met name de afgelopen jaren, behoorlijk warme en droge zomers.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Lees meer...

020 Amsterdam Duurzaamheid - We hebben al eens eerder aandacht besteed aan deze bijzondere plant, maar het kan zeker geen kwaad om de plant opnieuw onder de aandacht te brengen. De Japanse duizendknoop is een hele bijzondere plant die schijnbaar maar één doel voor ogen staat: groeien, groeien en groeien.

Lees meer...

020 Amsterdam Economie en Duurzaamheid - RAI Amsterdam zet deze zomer in op proefevenementen waarbij bezoekers en exposanten veilig bij elkaar worden gebracht. ‘Wij zijn klaar voor heropening conform anderhalve meter-richtlijnen’, aldus de beurs- en congresorganisatie.

Lees meer...

Nieuws uit regio 020

Drogisterij