Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amstelveen Maatschappij – Media-organisaties en journalisten (ook studenten) kunnen vanaf 15 augustus weer aanvragen indienen voor een bijdrage uit het Amstelveens Mediafonds voor journalistieke producties. Voor deze tweede ronde van dit jaar is opnieuw 60 duizend euro beschikbaar. Het geld komt uit het Amstelveens Mediafonds van de gemeente. De onafhankelijke Mediaraad bepaalt welke projecten financiering ontvangen. De deadline voor de tweede aanvraagronde ligt op 30 september 2021.

De gemeente Amstelveen stelt dit jaar in totaal 120 duizend euro beschikbaar, verdeeld over twee rondes, om de lokale journalistiek te ondersteunen en te stimuleren. Lokale media werken vaak met een beperkt budget. Er is over het algemeen weinig geld beschikbaar om naast het volgen van het lokale nieuws ook journalistiek diepgravend onderzoek te verrichten. Amstelveen erkent het belang van goede lokale journalistiek en hoopt daar via het Mediafonds een duurzame bijdrage aan te leveren. 

Steun in de rug voor lokale journalistiek Amstelveen
Met de financiering vanuit het Mediafonds krijgen lokale media en journalisten meer mogelijkheden om op onderzoeksjournalistiek in te zetten. “We hebben in de vorige rondes al een flink aantal mooie aanvragen binnengekregen en gehonoreerd”, zegt Monda Heshusius, voorzitter van de vijfkoppige Mediaraad. “Het sterkt ons in de overtuiging dat het Mediafonds een nuttige impuls geeft aan de versterking van de lokale journalistiek in Amstelveen. Het Mediafonds biedt lokale media en journalisten een goede kans om zich verder te ontwikkelen. Grijp je kans! We rekenen erop dat ook deze ronde mooie, journalistiek sterke voorstellen binnen zullen komen.”

Informatieavond op 2 september in bibliotheek
Om geïnteresseerde media-organisaties en journalisten (studenten journalistiek zijn ook van harte welkom) beter op weg te helpen organiseert de Mediaraad Amstelveen een informatieavond. De leden van de Mediaraad zijn dan beschikbaar om toelichting te geven en vragen over de subsidieronde te beantwoorden. “We kunnen ons voorstellen dat het best lastig is om een subsidieaanvraag op te stellen. We willen geïnteresseerde partijen daarbij helpen door hun vragen daarover te beantwoorden. Ook horen we graag waar de lokale journalistiek behoefte aan heeft en waar eventuele uitdagingen liggen.” 

De informatieavond is op donderdag 2 september 2021 van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Bibliotheek Amstelland op het Stadsplein. Inschrijven voor de informatieavond is niet nodig. 

Indienen aanvraag Mediafonds
Media en individuele journalisten die in aanmerking willen komen voor een subsidie vanuit het Mediafonds kunnen hun aanvraag indienen bij de Mediaraad Amstelveen. Daarvoor moeten aanvragen aan een aantal criteria voldoen. Zo moet de productie een goed journalistiek niveau hebben, journalistiek onafhankelijk zijn gemaakt en maatschappelijke relevantie hebben voor de inwoners van Amstelveen. Het resultaat moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Een aanvraag indienen kan tot en met 30 september 2021.

Voor criteria, aanvraagformulier en meer informatie over het Mediafonds: kijk op www.mediaraadamstelveen.nl

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

25 oktober 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

One.com

Greenchoice