Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Maatschappij - Vijf studenten van de Universiteit van Amsterdam komen in actie tegen de eenzaamheid, verveling en sociale isolatie die de huidige lockdown met zich meebrengt. Zij lanceren Fluke, een platform voor online ervaringen en coronaproof activiteiten.

Het verplichte thuiszitten lijkt vooral een negatieve invloed te hebben op Nederlandse jongeren, die steeds meer psychische klachten zoals stress, somberheid, angst en slaapproblemen ervaren. Zo zit maar liefst 82% zelfs tegen een burn-out aan. De Amsterdamse studenten komen daarom met een bewezen middel tegen stress en delen wekelijks een nieuw overzicht met activiteiten bij jou in de buurt die in lijn zijn met de huidige coronamaatregelen.

Oesters plukken
Als gevolg van de continu veranderende maatregelen weet de meerderheid van de mensen niet meer precies welke activiteiten nog zijn toegestaan. Buiten de eigen woning geldt dat maximaal 2 personen in groepsverband dicht bij huis iets mogen ondernemen. Fluke helpt mensen daarom met het vinden van originele en coronaproof activiteiten op basis van hun locatie. Denk hierbij aan het plukken van oesters met een fles champagne, een virtuele Silent Disco met je vrienden in ieders eigen huiskamer of een bezoek aan een drive-in bioscoop.

Sociale behoefte vervullen, maar dan veilig
“Mensen moeten hun sociale behoeften kwijt, ook tijdens corona. Het afgelopen schaatsweekend was het perfecte voorbeeld van hoe je met twee mensen toch iets kunt ondernemen, terwijl je je aan de coronamaatregelen houdt. Het doet de mensen goed en ze lopen meteen met een grote glimlach over straat” zegt Roselin de Nooijer, initiatiefneemster Fluke, “Het is belangrijk dat mensen hun sociale behoeften kunnen blijven vervullen en zelfs iets kunnen doen tegen verveling en eenzaamheid. Wij zorgen dat het veilig kan.”

 

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

16 mei 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

One.com

Greenchoice