Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Politiek & Maatschappij - De nieuwe sprekers voor Nationaal Gesprek over Vrijheid zijn bekend! Topbestuurders en beleidsmakers reizen door het land om MBO-studenten te ontmoeten en met ze in gesprek te gaan over vrijheid. Wat betekent vrijheid eigenlijk? En waarom is het belangrijk?

Minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus, burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops, de gevolmachtigde minister van Curaçao Anthony Begina en oud-burgemeester van Maastricht Onno Hoes zijn de nieuwe gasten in de reeks. Vele topbestuurders gingen hen al voor. 

Bekijk deze webpagina voor het volledige overzicht.
11 september    -     Femke Halsema – ROCvA Westpoort
30 september    -     Raymond Knops en kinderminister Luca – Noordik College Almelo
14 oktober        -     Ferdinand Grapperhaus – Scalda Goes
21 oktober        -     Anthony Begina – ROC TOP Amsterdam
26 oktober        -     Onno Hoes – Graafschap College Doetinchem

Nationaal Gesprek over Vrijheid
In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie, vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad.

Meer informatie
Wilt u meer weten, raadpleeg dan Lotte de Groot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: +31 6 190 155 93

Over De Balie
De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende ontmoetingen, films en kunstprojecten. De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die het publieke gesprek stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden. Voor meer informatie en het hele programma: www.debalie.nl

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

02 maart 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

One.com

Greenchoice