Politiek & Maatschappij
Typography

Nieuwe applicatie RAI Amsterdam biedt online locatiebeleving op maat in corona tijd

020 Amsterdam Maatschappij & economie - Om organisatoren te helpen met hun zoektocht naar de meest geschikte evenementenlocatie, lanceert RAI Amsterdam de ‘RAI Virtual Tour’. De tool biedt een compleet 360 graden beeld en interactieve 3D plattegrond van het gehele complex. Voor exposanten en bezoekers wordt de tool in eerste instantie ingezet ter voorbereiding van hun evenementdeelname of bezoek. De tool is bedoeld voor organisatoren, exposanten en bezoekers in binnen -en buitenland.

Alle 178 ruimtes van de Amsterdamse evenementenlocatie zijn virtueel te bekijken. Daarnaast biedt de tool op maat mogelijkheden aan organisatoren, exposanten en bezoekers, zodat zij een beurs, congres of event virtueel kunnen ervaren. In totaal zijn er 250 360 graden foto’s, 210 foto’s, 140 factsheets en 178 samenvattende teksten gebruikt om de ruimtes in verschillende opstellingen weer te geven inclusief een interactieve 3D plattegrond, zodat het RAI complex ook per verdieping kan worden bekeken.


RAI zowel fysiek als online
De RAI Virtual Tour biedt meer dan Google Maps. Het gigantische complex van RAI Amsterdam is nu een virtuele beleving op maat. “Uit onze customer journey-onderzoeken blijkt dat er grote behoefte is aan een wegwijzer die mensen eenvoudig online door de RAI begeleidt. Daarnaast biedt deze indrukwekkende tool een oplossing voor geplande locatiebezoeken, die door de huidige omstandigheden fysiek nu nog niet mogelijk zijn”, aldus Maurits van der Sluis, COO RAI Amsterdam. Hij vervolgt trots: “In feite doet RAI Amsterdam hiermee, wat het al 125 jaar doet. Het verbinden en inspireren van diverse werelden, zowel fysiek en online”.


Nabije toekomst
RAI Amsterdam bereidt zich voor op het moment dat ze haar deuren voor het publiek weer mag openen, rekening houdend met de anderhalvemetermaatschappij. De innovatieve applicatie van de RAI komt op het juiste moment; immers, de ontwikkeling van de RAI Virtual Tour was al ver voor de corona-uitbraak gestart, maar heeft nu een extra functie. Nieuwe organisatoren worden geholpen met hun zoektocht naar de meest geschikte evenementenlocatie. Bestaande organisatoren, exposanten en bezoekers kunnen hun event of bezoek alvast ‘virtueel’ voorbereiden.

 

De tool is te vinden op de website van de Rai Amsterdam en werkt op alle devices.

 

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

18 januari 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

One.com

Greenchoice