020 Amsterdam Maatschappij - Ton Hesp, temidden van zijn broer Joop (links) en Theus bij het afscheid als eigenaren van de zaak in 1991. Afgelopen vrijdag 4 februari werd Ton Hesp (1930-2022) begraven. Hij was de laatste van de drie broers die jarenlang het legendarische café Hesp aan de Weesperzijde runden. Ton, Theus en Joop groeiden op in het familiebedrijf. Grootvader Cornelis begon het café in 1890. Dertig jaar later volgde Mattheus zijn vader op. Halverwege de jaren 50 werden Ton en zijn broers en vennoten in de zaak.

Lees meer...

020 Amsterdam Maatschappij - Elke dag gebeuren er verkeersongevallen. Volgens de gegevens van politie en Rijkswaterstaat werden er in 2020 103.000 verkeersongevallen geregistreerd. In de grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam komen de meeste verkeersongevallen voor. Dit is natuurlijk niet vreemd omdat die steden dichtbevolkt zijn.

Lees meer...

020 Amsterdam Maatschappij - Ooit werd er de kiem gelegd voor cultureel festival Oerol, maar na 35 jaar is het terrein van de Amsterdamse Droogdok Maatschappij (ADM) geen pleisterplaats meer voor krakers, kunstenaars en ander non-conformisten. Investeringsmaatschappij Larendael maakte vanochtend bekend op het 53 hectare tellende werf een tweede leven te geven, niet als vrijhaven, maar voor de bouw van superjachten tot 200 meter lang.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek Maatschappij - Vanaf 8 november registreren kentekencamera’s in de stad of snorfietsers op de rijbaan rijden en een helm op hebben. Overtreders krijgen een boete thuisgestuurd. Om te beginnen gebruiken we de al bestaande kentekencamera’s. Later dit jaar zetten we ook verplaatsbare camera’s in. De proef met camerahandhaving duurt een jaar. Daarna gaan we evalueren.

Lees meer...

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

24 mei 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

One.com