Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Reigersbos krijgt een flinke opknapbeurt. Deze 40 jaar-oude wijk in Gaasperdam krijgt er zo’n 800 woningen bij, in allerlei soorten en maten. Een vernieuwd winkelcentrum zorgt straks voor veel winkelplezier in het hart van de wijk. Ook komt er een nieuw plein waar bus en metro naast elkaar stoppen. En natúúrlijk komt er meer groen, in 3 buurtparkjes. Meer weten? Kom naar de online bijeenkomst op 9 september.

Reigersbos is pakweg 40 jaar oud. Voor zijn leeftijd doet de buurt het best netjes: veel groen, veel ruimte om te fietsen en wandelen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer, drukke winkels, elke week een markt en een groot aanbod van scholen. Maar na 40 jaar kan Reigersbos ook wel een opknapbeurt gebruiken.

800 nieuwe woningen
Het centrum van Reigersbos krijgt er ongeveer 800 woningen bij. Woningen waar bewoners behoefte aan hebben, zoals kleine sociale huurwoningen en huur- en koophuizen die groter zijn. De nieuwe woningen zorgen ervoor dat er plek is voor mensen die in de wijk willen blijven wonen.

Meer winkels en extra supermarkt
Winkelcentrum Reigersbos wordt hét levendige hart van Gaasperdam. We knappen het op en bouwen nog meer winkels (zoals een extra supermarkt), horeca en voorzieningen als kleine kantoren, een jongerencentrum, een culturele broedplaats en een buurtkamer.

Nieuw plein bij de metrohalte
Bij de metrohalte maken we een nieuw plein met terrassen, bomen en bankjes. Deze mooie ‘toegangspoort’ wordt ook de spil van het openbaar vervoer. Bushaltes komen dichterbij de metrohalte, zodat overstappen prettiger en veilig is. Bij de metro komen meer fietsparkeerplekken.

Waar moeten we parkeren?
We knappen verouderde parkeerterreinen op en maken ze kleiner. Nieuwe bewoners parkeren straks het liefst op eigen terrein. Bewoners van de bestaande woningen kunnen op straat blijven parkeren.

Natuurvriendelijk
In de bouw gebruiken we het liefst natuurlijke materialen zoals hout en planten voor op de daken. Ook komen er meer nestkasten. Zo wordt het nu al groene Reigersbos nog groener en diervriendelijker. Er komen 3 nieuwe parkjes: bij het Puiflijkpad, langs de Snellerwaardgracht en bij het Renkumhof en Rhenenhof.

Bijeenkomst op 9 september
Kom ook naar de online informatiebijeenkomst op 9 september. Ook kunt u online, thuis of op stadsdeelkantoor, de stukken lezen.

Meer weten?
Ga naar de projectpagina Reigersbos

Bron: Gemeente Amsterdam

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

25 oktober 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com