Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

Foto door Ron Lach via Pexels

020 Amsterdam Duurzaamheid - Die fijne zomer komt er bijna aan! Tijd om het balkon of de (gevel)tuin weer gezellig te maken. Oude planten in de potten vervangen door nieuwe, die grote struik eens een stukje snoeien, het gras maaien of afgebroken boomtakken opruimen, dat zorgt allemaal voor groenafval. Als u uw groenafval vanaf zaterdag 22 mei naar een Afvalpunt brengt, krijgt u een gratis zak compost.

Van het groenafval dat op de Afvalpunten wordt ingeleverd, maken we compost. U weet wel van de biologielessen vroeger, die donkerbruine bosgrond die ontstaat als afgevallen bladeren, takjes en dode planten door de natuur afgebroken worden. In compost zitten heel veel voedingsstoffen, waardoor planten, bloemen, groenten en fruit heel goed kunnen groeien. Het is een echt vitaminebommetje!

Gratis compost

Gooi uw groenafval dus liever niet weg bij het restafval of grof afval, maar breng het naar een Afvalpunt. Doet u dat, dan krijgt u als bedankje vanaf zaterdag 22 mei een gratis zak compost van 20 liter. Gemaakt van het groenafval van de Afvalpunten. Zo is de cirkel weer rond. De zakken compost liggen op alle Afvalpunten naast de container voor groenafval. 1 zak per huishouden, zolang de voorraad strekt.

Zand en (tuin)aarde in aparte container

Gaat de tuin echt op de schop? Of komt er veel aarde uit de potten op het balkon? Zand en (tuin)aarde brengt u ook zelf naar een Afvalpunt. Hiervoor staan op alle Afvalpunten speciale containers.

De Afvalpunten

Er zijn 6 Afvalpunten in Amsterdam. Op een Afvalpunt kun u álle soorten afval weggooien, behalve restafval. Hartstikke handig, alles op 1 plek. Zo hoeft u niet op te zoeken wat u waar kwijt kunt: het kan altijd op het Afvalpunt. De Afvalpunten zijn open van maandag tot en met zaterdag. Het Afvalpunt op de Henk Sneevlietweg is ook open op zondag.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

23 mei 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com