Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

020 Amsterdam Economie - Het hebben van een auto is een steeds duurdere aangelegenheid. Het start bij de aanschaf van een auto. Denk daarnaast aan kosten voor onderhoud, parkeren en benzine. Ook kan niet iedereen gemakkelijk een auto voor de deur kwijt.

Een kwartier rondrijden voor een parkeerplaats is dan ook geen uitzondering voor veel Amsterdammers. De drempel voor het hebben van een auto in Amsterdam wordt steeds hoger. De deelauto maakt dan ook zijn opmars.

De voordelen van autodelen als huurder

Gemiddeld staat een auto in Nederland 23 uur per dag stil. Dit is zonde van de auto’s die beschikbaar zijn en de plek die ze innemen. In Amsterdam zijn er daarom veel mensen die hun eigen auto verhuren via een platform zoals SnappCar. Het huren van een deelauto heeft als voordeel dat je slechts kosten hebt voor een auto op de momenten dat je hem nodig hebt. Daarnaast is de auto die je huurt all risk verzekerd en is hij ook nog betaalbaar! Via de website of app zie je welke auto’s er waar in de buurt staan. Moet je even weg? Dan kun je altijd dichtbij een auto vinden. Wil je liever geen sleuteloverdracht met de verhuurder? Dan zijn er ook ‘Keyless’ auto’s beschikbaar. Dit zijn auto’s die je na betaling via de app kunt openen. Moet jij deze dagen naar je werk of moet je ergens anders aanwezig zijn? Een auto huren in Amsterdam is zo geregeld.

De voordelen van autodelen voor verhuurder

Staat jouw auto veel stil? Dan is het een goed idee jouw auto aan te melden voor verhuur. Hiermee help je mensen zonder auto zich te verplaatsen, wanneer ze ergens naartoe moeten. Daarnaast verdien je kosten van je auto terug en zoals eerder genoemd is de auto altijd all-risk verzekerd. Daarnaast verlaagt het delen van auto’s de CO2-emissie en wordt er meer leefruimte gecreëerd. Met jouw auto kun je iets beteken voor mensen die zich moeten verplaatsen, maar waarvoor dat zonder auto minder vanzelfsprekend is.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

30 juni 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com