Economie & Duurzaamheid
Typography

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Goed nieuws voor iedereen in Amsterdam met een huurhuis én verhuisplannen. De nieuwe gratis app HuisjeHuisje maakt het zoeken en vinden van een leuk huurhuis in Amsterdam, een andere stad of zelfs andere regio veel makkelijker. HuisjeHuisje is een initiatief van de Amsterdamse woningcorporaties Eigen Haard, Rochdale, Stadgenoot en Ymere en 22 andere woningcorporaties.

HuisjeHuisje lijkt op online daten. Huurders die een ander huis zoeken zetten foto’s in de app van hun eigen huurhuis, samen met informatie over hun straat en buurt. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens krijgen gebruikers alleen huizen van andere huurders te zien die ze na een ruil ook écht kunnen betalen! Dat voorkomt teleurstellingen.

“De woningmarkt zit muurvast. Daar willen we wat aan doen”, zegt Pieter Schipper van HuisjeHuisje. “Natuurlijk bouwen woningcorporaties nieuwe huizen. Dat duurt even. Daarom doen we meer. HuisjeHuisje is een creatieve en snelle oplossing om het aanbod van huurhuizen te vergroten die anders niet beschikbaar waren. Er is meer te kiezen. Daardoor kun je sneller verhuizen.” Dat is goed voor alle woningzoekenden in Amsterdam en ver daarbuiten, weet Schipper. “Nu wacht iedereen op iedereen.”

 

Makkelijker vinden
Het ruilen van een woning is een creatieve oplossing die direct werkt. Maar vindt maar eens iemand die ook op zoek is naar een ander huis. Een oproepje op het prikbord bij Albert Heijn of op Marktplaats is niet erg efficiënt. Dan kan anders, beter, sneller en vooral makkelijker, vindt Schipper. “Het prikbord is wellicht handig voor een lokale klusjesman, maar niet als je op zoek bent naar een ander huis. Dan wil je iets te kiezen hebben.”

Voor iedereen die huurt
Iedereen met een huurhuis en verhuisplannen kan HuisjeHuisje gebruiken. “Je meldt je aan, vult je persoonlijke gegevens in zoals informatie over inkomen- en huishoudgrootte, maakt foto’s van je huis en kunt aan de slag. Je bekijkt andere huizen, geeft aan of je ze leuk vindt. Voor je het weet heb je een match. Dan maak je een afspraak. En kunt besluiten van huis te ruilen”, zegt Schipper. “En HuisjeHuisje is ook gewoon leuk.”

Voordeel van HuisjeHuisje is volgens Schipper dat je ook kunt kijken in andere steden of wijken waar je eerst niet aan hebt gedacht. “Je bent niet langer gebonden aan je huidige woonplaats of verhuurder. En iedereen met een huurhuis kan zich aanmelden”, weet Schipper. En dan lachend. “HuisjeHuisje is ook gewoon leuk. Vanaf je eigen bank andere huizen kijken. Misschien zit je nieuwe huis er wel tussen.”

HuisjeHuisje is gratis, veilig en betrouwbaar.  
De app is vanaf 25 september beschikbaar voor iedereen die een huurhuis heeft en graag wil ruilen en verhuizen.
De app is er voor Iphone en telefoons met Android. Kijk op HuisjeHuisje.nl voor meer informatie. 

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com