Economie & Duurzaamheid
Typography

020 Amsterdam Economie -  BIJONS.Amsterdam gaat live. Een online platform waar lokale, Amsterdamse winkels beter vind- en zichtbaar zijn voor Amsterdammers. BIJONS.amsterdam is een publiek private samenwerking met ontwikkelaar Greenhouse Innovation. Lokale ondernemers krijgen naast betere vind- en zichtbaarheid, ook een steuntje in de rug op het gebied van digitalisering, bezorging en betaalmogelijkheden zodat Amsterdammers nu én in de toekomst bij hun lokale winkels kunnen shoppen.

Wethouder Udo Kock (Economische Zaken): ‘Unieke buurtwinkels dreigen uit het straatbeeld te verdwijnen. De website bijons.amsterdam zorgt ervoor dat Amsterdamse winkeliers online beter gevonden worden, met als doel meer klanten te trekken, online of in de winkel. Bijons.amsterdam is een mooi nieuw initiatief om de lokale economie te versterken.’

Online oriëntatie wordt meer en meer de standaard met mogelijkheden als directe aankoop en home delivery. BIJONS.amsterdam helpt lokale ondernemers in de digitalisering die nodig is om zichtbaar en vindbaar te zijn en mee te kunnen in  het bieden van deze mogelijkheden. Samen met partners wordt de vindbaarheid van lokale winkels vergroot, online bestel- en (mobiele) betaalmogelijkheden geïntroduceerd en CO2 neutrale levering door de hele stad gerealiseerd.

Fotografe Debra Barraud, bekend van het fotoproject ‘Humans of Amsterdam’, portretteerde 30 detailhandelaren uit Amsterdam in hun eigen winkel, voor de website en de campagne die de website onder de aandacht van de bewoners brengt. Zo krijgen lokale ondernemers een gezicht in het straatbeeld.

BIJONS.Amsterdam is vanaf 21 november live met ongeveer 350 winkels uit Amsterdam. Dit aantal zal snel uitgebreid worden. Geïnteresseerde ondernemers kunnen via het platform een aanvraag indienen of een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

17 augustus 2019

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com