Economie & Duurzaamheid
Typography

KLM versterkt Chinees-Nederlandse handelsrelatie

Pieter Elbers, president-directeur van KLM, heeft vandaag in Den Haag twee memoranda van overeenkomst (MoU’s) getekend met strategische partners Xiamen Airlines en Ctrip.com uit China. Bij de ondertekening waren de Chinese premier Li Keqiang en de Nederlandse minister-president Mark Rutte aanwezig.

KLM versterkt Chinees-Nederlandse handelsrelatie

Pieter Elbers, president-directeur van KLM, heeft vandaag in Den Haag twee memoranda van overeenkomst (MoU’s) getekend met strategische partners Xiamen Airlines en Ctrip.com uit China. Bij de ondertekening waren de Chinese premier Li Keqiang en de Nederlandse minister-president Mark Rutte aanwezig.

Het ondertekenen van deze MoU’s onderstreept het belang van het Chinees-Nederlandse Business Forum dat vandaag in Den Haag plaatsvond met als thema Cooperation on High-tech Innovation and Sustainable Connectivity. Het memorandum met Xiamen Airlines is een onderhoudscontract van de Boeing 737 Max-toestellen met Leap-motoren. Ctrip, een van de grootste online reisbureaus ter wereld met meer dan 300 miljoen leden, tekende het andere memorandum.

Netwerk, technologie en innovatie zijn voor KLM altijd belangrijke factoren geweest. Ze vormen de drijvende kracht achter comfortabel reizen en het creëren van memorabele ervaringen voor klanten. KLM was in 2014 de eerste westerse luchtvaartmaatschappij in China die diensten aanbood op WeChat en Weibo. Ook opende KLM in 2016 haar eerste flagship store op Alitrip (Fliggy). Nederland en China zijn sterk met elkaar verbonden via KLM en haar partnermaatschappijen. Met 67 rechtstreekse vluchten per week bedienen deze airlines 8 bestemmingen van Amsterdam naar de regio Groot-China en vice versa en bieden ze aansluitende vluchten naar meer dan 50 codeshare-bestemmingen van KLM in China, waarmee meer dan 1,6 miljoen passagiers per jaar worden vervoerd.

Memorandum tussen KLM en Xiamen Airlines

Het memorandum van overeenkomst tussen Xiamen Airlines en KLM werd ondertekend door Che Shanglun, voorzitter van Xiamen Airlines en Pieter Elbers, president-directeur van KLM. KLM Engineering & Maintenance wordt verantwoordelijk voor het onderhoud van 138 Leap-motoren voor de nieuwe Boeing 737 Max-toestellen van Xiamen Airlines.

Pieter Elbers: “Deze overeenkomst versterkt onze relatie en onderstreept nogmaals de deskundigheid en bekwaamheid van KLM op het gebied van hoogwaardig motoronderhoud. Deze overeenkomst levert bovendien een belangrijke bijdrage aan het behoud van werkgelegenheid op Schiphol.”

Che Shanglun, voorzitter van Xiamen Airlines: “Na eerdere succesvolle onderhoudscontracten tussen Xiamen Airlines en KLM zal het ondertekenen van dit memorandum leiden tot nog nauwere banden en een bredere samenwerking tussen onze twee maatschappijen in de toekomst.”

Memorandum tussen KLM en Ctrip 

Het memorandum van overeenkomst tussen Ctrip en KLM werd ondertekend door Jane Sun Jie, CEO van Ctrip.com en Pieter Elbers, president-directeur van KLM. Dit memorandum vormt een eerste stap richting een strategisch partnerschap waarin Ctrip en KLM zullen samenwerken aan een reeks projecten om het aanbod aan Chinese consumenten - variërend van distributie en marketing tot frequent flyer programma’s - te verbeteren. Als grootste online reisbureau is dit voor Ctrip het enige strategische partnerschap met een Europese luchtvaartmaatschappij.

Pieter Elbers: “Met zoveel raakvlakken tussen onze bedrijven en toeleveringsketens kan het partnerschap met Ctrip ons helpen belangrijke innovaties te realiseren, bijvoorbeeld op het gebied van klantenservice, data operations, ontwikkeling van vliegroutes en productmarketing. Dit helpt de positie van Nederland als ‘Toegangspoort tot Europa’ voor Chinese reizigers en ondernemingen te versterken en te ontwikkelen."

CEO Sun Jie van Ctrip: “Dankzij de grote zakelijke mogelijkheden die het EU-China Tourism Year in het algemeen en deze overeenkomst met KLM in het bijzonder bieden, kan Ctrip meer Chinese toeristen naar Europa laten reizen. En dit leidt weer tot een verbreding van onze horizon en meer voordeel voor zakenpartners in de regio.” 

020 Schiphol Duurzaamheid - Schiphol heeft in Hongkong een verklaring ondertekend ter bestrijding van illegale handel in beschermde dier- en plantensoorten. Meer dan honderd partijen uit de transportsector ondertekenden The Buckingham Palace verklaring, waarmee zij zich committeren aan een zero-tolerance-beleid. Schiphol is een van de eerste luchthavens ter wereld die zich aansluit bij deze aanpak van illegale handel.

Lees meer...

020 Schiphol Economie - De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gisteren opgeleverd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden - in samenwerking met Eneco - 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Lees meer...

Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing @ Epicenter Amsterdam 

020 Amsterdam Economie Duurzaamheid - Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae caviaar en baanbrekende sprekers.

Lees meer...

Publiek en wetenschappers in gesprek tijdens NEMO Kennislink Live. Foto: DigiDaan.

020 Amsterdam Maatschappij - Op Nederlandse paspoorten staat niet meer of je man of vrouw bent, toiletten zijn genderneutraal en in de trein worden we aangesproken als 'beste reizigers'. Welke verwachtingen heeft onze cultuur tegenwoordig van mannen en vrouwen?

Lees meer...

020 Amstelveen Politiek - De plannen voor een Pathé bioscoop in Amstelveen zijn gereed. Op dinsdag 26 maart 2019 stemde het college van B en W in met de ontwerp Startnotitie Bioscoop Stadsplein. Hiermee is het document vrijgegeven voor participatie. De bioscoop krijgt zeven zalen en een ingang aan het Stadsplein. Het gebouw komt aan de achterzijde van de cultuurstrip naast het busstation.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek - Amsterdam is een prachtige stad. Daar zijn de meeste mensen het wel over eens. En dat merken we aan de miljoenen bezoekers die naar onze stad komen. Het worden er ieder jaar meer. Zij zijn natuurlijk welkom, maar Amsterdam moet ook schoon en leefbaar blijven. En dat kost geld. Het stadsbestuur wil dat bezoekers € 105 miljoen per jaar meer gaan bijdragen. Maar hoe?

Lees meer...

Nieuwe vestiging krijgt groot terras, friterie en eetcafé gerund door topsporter

020 Amsterdam Uitgaan - Momenteel wordt er hard gebouwd aan de nieuwe vestiging van Par Hasard in het charmante hoekpand in de Amsterdamse Schinkelbuurt. Par Hasard Hoofddorpplein krijgt een groot zonnig terras, een friterie met een eigen entree en een sfeervol eetcafé. Aan franchise-ondernemer Vincent Weijl de eer om deze zaak nog voor de zomer te openen.

Lees meer...

020 Amsterdam Cultuur - Soulzanger Leon Bridges komt voor twee concerten naar Paradiso op woensdag 29 mei. De dag voor Hemelvaartsdag geeft de Amerikaan een avond- en nachtconcert in het Amsterdamse poppodium. Afgelopen maand nam Bridges nog een Grammy in ontvangst voor zijn single ‘Bet Ain't Worth the Hand’. Tickets zijn te koop via de website van Paradiso vanaf vrijdag 29 maart om 10:00 uur.

Lees meer...

020 Amsterdam Cultuur - Op zondag 31 maart 2019 sluiten we de Boekenweek af met een dagfestival vol film & poëzie: Granate Festival. Het middagprogramma van dit festival is de voorstelling Reading Gilgamesh, die dit jaar voor het laatst wordt georganiseerd.

Lees meer...

Foto: Marc de Haan

020 Amsterdam Gezondheid - De Nederlandse autoriteit op het gebied van puberhersenen Eveline Crone, tevens winnaar van de prestigieuze Spinozapremie en auteur van onder meer ‘Het puberende brein’, geeft op maandag 6 mei in Paradiso Noord een lezing in het Engels over de ontwikkeling van het tienerbrein in het huidige informatietijdperk.

Lees meer...

020 Amsterdam Gezondheid - Dit jaar zetten de Lions zich in voor onderzoek naar kinderkanker. In het actieweekend op 12, 13 en 14 april werven Lions in heel Nederland fondsen voor onderzoek naar kinderkanker, onder andere door nagels te lakken. Het opgehaalde geld wordt geschonken aan Stichting Semmy en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport - Wat is de gemene deler van de grootste Nederlandse voetballers? Ze hebben de naam Ajax in het spelerspaspoort staan. De opleiding van de Amsterdamse club wordt geroemd. Jaar na jaar verschijnen nieuwe sterren in een Ajax tenue op het toneel. Eerst op de Toekomst en dan in de Amsterdam Arena. Ajax is de talentenfabriek voor Europa.

Lees meer...

Instagrammers van IGersAmsterdam delen expertise in en op Havengebouw

020 Amsterdam - Op 18 juni organiseren het Rode Kruis Amsterdam en IGersAmsterdam de Masterclasses ‘Succesvol Instagrammen voor start-ups’ en ‘Do’s en don’ts voor startende fotografen op Instagram’.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport Goed Doel - Vanuit het Rode Kruis worden in Amsterdam twee acties georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Lees meer...

111 kind/volwassene teams en sportambassadeurs aan de start eerste editie

020 Sport Ouderkerk aan de Amstel –Afgelopen zaterdag stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Amsterdam

PAROOL:Amsterdam

Actueel nieuws, speciale aandacht voor cultuur, culinair en Amsterdam.

Merchandise NL Magazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht (2)

Reizen & Vakanties (2)