Economie & Duurzaamheid
Typography

020 Amsterdam Economie -  Amsterdam is natuurlijk een geweldige veelzijdige stad waar je veel tijd kunt doorbrengen. Met je kinderen kun je bijvoorbeeld Madame Tussauds bezoeken, of de bekende dierentuin Artis. En dan nog veel meer. En je kunt er ook heel leuk winkelen, voor jezelf maar ook voor je kinderen. Maak er een leuk dagje uit van, met een bezoekje aan een aantal winkels maar ook aan bijvoorbeeld de geweldige speeltuin op het Zaandammerplein. Zo zullen de kids toch nog een leuke dag beleven, ook al moeten ze mee winkelen.

Waar in Amsterdam moet je zijn?
In het centrum vind je de hoogste concentratie leuke kinderwinkels, hier hoef je het minst lang te lopen naar de volgende zaak.
Ik gebruik de kaart op lucenlucykidskleding.nl om te zien waar alle bijzondere kinderwinkels in Amsterdam te vinden zijn. Zoals je kunt zien liggen de beste winkels verspreid door de stad en is er geen gebied vol kinderwinkels te vinden, maar je kunt natuurlijk wel een wat drukker gebied bezoeken, zodat je niet al te lang moet zoeken naar de volgende winkel. Dan is het centrum toch de beste keus, in de buurt van het Anne Frank huis en de Bloemenmarkt.

Welke winkels zijn leuk voor kinderen?
Er zijn te veel leuke winkels om op te noemen, maar we hebben toch een poging gedaan: ’t Schooltje, Serendipity Kids en Blender Kids zijn leuke zaken voor kids. Maar je kunt nog veel meer winkels vinden, die minstens even leuk zijn.
In Amsterdam zijn veel bijzondere winkels te vinden, waar je zeker iets leuks zult vinden voor je kids. Hieronder geven we slechts een greep uit het aanbod. Voor nog meer leuke winkels kijk je op een site over Amsterdam.
Bij ’t Schooltje vind je een enorm aanbod aan kinderkleding en –schoenen. Je kunt hier terecht voor een comlete outfit, heel makkelijk dus.
Serendipity Kids is een winkel met tweedehands kinderkleding, ideaal om voordelig de beste merken in huis te halen. Bovendien is het een hele leuke zaak, je kinderen krijgen een lekker glas limonade en vermaken zich in de speelhoek, terwijl jij onder genot van een kop koffie door de zaak slentert.
Bij Blender Kids vind je niet alleen leuke kinderkleding en veel cadeautjes, aan de zaak zit ook een groot café waar je een lekker broodje kunt eten, en je kids kunnen zich laten gaan in de speelruimte.

Kun je tussendoor ook wat lekkers vinden?
De keuze is enorm, maar er zijn wel wat cafés die extra leuk zijn om te bezoeken met je kids. Zoals The Pancake Bakery, waar je alleen misschien niet zomaar naar toe zult gaan.
Zoals gezegd is Blender Kids hier de beste keuze in, dit is een kledingzaak met een aangrenzend café dat bijzonder kindervriendelijk is. Er is een grote speelruimte, en in het café kun je iets lekkers en gezonds eten. Het bekendste pannekoekenhuis van Amsterdam vind je pal in het centrum, vlakbij het Anne Frank huis, namelijk The Pancake Bakery. Want elk kind is natuurlijk gek op oerhollandse pannekoeken! In Amsterdam Oost kun je terecht bij het Blitskikker Gezinscafé, met leuke speelhoeken voor kinderen van alle leeftijden. En ook hiernaast vind je een bijbehorende winkel met kleding, speelgoed en leuke cadeautjes.

Hoe kom je in het centrum van Amsterdam?
Het allermakkelijkst is het natuurlijk om met de fiets te komen, maar er is ook goed openbaar vervoer naar Amsterdam toe, en je kunt ook met de auto terecht.
Amsterdam is een enorme metropolis, een echte wereldstad, met bijbehorende verkeersdrukte. Het makkelijkst is natuurlijk om met de fiets overal langs te rijden, maar dit is uiteraard niet altijd een optie. Als je van buiten de stad komt, kun je makkelijk met de trein komen. Als je uitstapt op Amsterdam Centraal ben je direct in het centrum, waar je een hoge concentratie kinderwinkels kunt vinden. Dit is natuurlijk de makkelijkste mogelijkheid, je zult nooit vast komen te zitten in het verkeer en kunt een leuk spelletje spelen met je kids tijdens de reis. Als je zelf niet dicht bij een station woont, kan het makkelijker zijn om met de auto te gaan. Er zijn natuurlijk veel parkeergarages in het centrum van Amsterdam, maar hou zeker rekening met de verkeersdrukte. Het spitsuur eindigt eigenlijk nooit op sommige plekken in en om de stad. En zeker op zaterdagmiddag kan het ook druk zijn in de parkeergarages, je kunt misschien wel even op een plekje moeten wachten.

Conclusie
Je kunt in Amsterdam zeker terecht voor een leuke winkeldag met je kids. Of je er nu een leuk dagje uit van maakt, met een bezoek aan een museum of een andere attractie, of niet, je zult zeker leuke en speciale kinderkleding vinden in de hoofdstad. En na een lange winkeldag kun je terecht in een leuk kindercafé voor een lekker hapje, terwijl je kids losgaan in de speelhoek!

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

24 juli 2019

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com