Economie & Duurzaamheid
Typography

020 Amsterdam - Onze stad heeft een groot en groeiend tekort aan logistiek medewerkers, zowel wat betreft professionals op HBO-niveau als uitvoerende collega's met MBO-niveau. Dit wijst onder andere een arbeidsmarktindex voor de logistieke sector uit voor het derde kwartaal van 2017, die tot stand kwam uit een samenwerking tussen Tempo Team en logistiek.nl. Wat gaat er mis en waar liggen mogelijke oplossingen?

Digitalisering vereist hoger opgeleiden

Ook in de logistiek ontwikkelt de technologie zich razendsnel en wordt de digitalisering van processen steeds meer afgestemd op het optimale en slimme gebruik van Big Data. Uiteraard vraagt een dergelijk nieuw en bijkomend kennisgebied ook om hoger opgeleide professionals met de juiste know-how. De mensen die er nodig zijn, hebben enerzijds de capaciteiten om te coördineren, plannen en aan te sturen en kunnen anderzijds data zodanig analyseren dat ze die praktisch voor de werkzaamheden kunnen doorvertalen in toepassingen, optimalisaties en oplossingen. Ook het vraagstuk van het werknemerstekort in de sector zelf heeft slimme professionals nodig om met creatieve oplossingen te komen. Hierin ligt een grote kans voor de branche en een interessante gelegenheid voor jonge hoogopgeleiden met een visie.

Distributie- en sorteercentra zoeken collega's

Vanwege de groeiende populariteit van online winkelen en bestellen bij postorderbedrijven, is er een stijgend tekort aan werknemers in distributie- en sorteercentra. Ook magazijnmedewerkers zijn moeilijk aan te trekken, maar onmisbaar voor het draaiende houden van logistieke bedrijven. In Limburg speelt dit probleem ook al zodanig, dat er is besloten een pool van orderpickers te organiseren die flexibel kunnen worden uitgezonden naar de bedrijven tijdens hun hoogste piekdrukte. Zo doen de bekwame werkkrachten ontzettend veel ervaring op en profiteren de bedrijven van hoogstaand, flexibel inzetbaar personeel. Een win-win situatie dus, maar of het een duurzame oplossing is voor de schaarste moet nog blijken.

Wat willen werknemers?

Uiteindelijk zullen transport- en logistiekbedrijven moeten achterhalen wat potentiële werkkrachten in de sector zal aantrekken. Dat dit ook een algemene vraag is op de Amsterdamse arbeidsmarkt blijkt wel uit de recente samenwerking tussen Gemeente Amsterdam en LinkedIn. Deze collaboratie heeft als doel Amsterdamse talenten beter met vacatures in de omgeving te matchen, iets waar de logistieke branche dus ook behoefte aan heeft. En wat die match goed maakt, zal per categorie werknemer verschillen. Managers en analisten kunnen wellicht aangetrokken worden door complexe vraagstukken en een hoge mate van vrijheid om nieuwe dingen uit te proberen. Magazijnmedewerkers hechten misschien juist meer belang aan goede arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en een veilige en aangename werkomgeving met hoogstaand werkmateriaal, zoals ergonomische hulpmiddelen en magazijnstellingen van professionele kwaliteit. Echt duidelijk hoe de benodigde krachten het beste zijn aan te trekken, is het nog niet. Er ligt voor deze branche dus nog een interessante en dringende taak te volbrengen.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

12 november 2018

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com