Economie & Duurzaamheid
Typography

020 Amsterdam Economie - Meer en meer Nederlanders ontdekken het gemak van de online supermarkt. Met name jonge gezinnen hebben vaak een druk leven. Werk, hobbies, en andere verplichtingen: er blijft soms nog maar weinig tijd over voor het bezoekje aan de supermarkt.

Het is dan ook niet raar dat er dit jaar voor een recordbedrag wordt uitgegeven bij de Nederlandse online supermarkten. Marktonderzoeksbureau GfK verwacht dat de online bestedingen dit jaar meer dan €1 miljard euro bedragen. Ongeveer een op de 6 Nederlanders shopt regelmatig bij een online supermarkt, blijkt uit onderzoek van hetzelfde GfK. Wat zijn nu de mogelijkheden in onze eigen hoofdstad? Boodschappenspot.nl vergelijkt online supers, en deed onderzoek naar de boodschappen bezorgdiensten in Amsterdam.

Welke supermarkten bezorgen in Amsterdam?

Amsterdammers hebben genoeg te kiezen. Een flink aantal supermarkten bezorgt de boodschappen hier aan huis. Uit het onderzoek blijkt dat Albert Heijn, Jumbo, PLUS, Deen, SPAR en Vomar de boodschappen aan huis bezorgen in Amsterdam. Onderstaand vind je per supermarkt wat meer praktische informatie.

 

Albert Heijn

Minimum orderbedrag: €70

Bezorgkosten: vanaf €3,95

Kosten pick-up point: vanaf €1,50

Wat is het voordeel van deze supermarkt? Ruim assortiment (bijna 30.000 producten) en veel opties qua bezorgtijden.

 

Jumbo

Minimum orderbedrag: €50

Bezorgkosten: €6,00

Kosten pick-up point: €1,95

Wat is het voordeel van deze supermarkt? Goedkoop, en Jumbo biedt in Amsterdam op veel punten een pick-up point. De meeste van alle supers.

 

PLUS

Minimum orderbedrag: €25

Bezorgkosten: €6,00

Kosten pick-up point: €2,50
Wat is het voordeel van deze supermarkt? Voordat je bestelt kies je eerst een filiaal. Deze ondernemers is vervolgens zelf verantwoordelijk voor het verzamelen en bezorgen van jouw boodschappen. Zo profiteer je van de service van je lokale supermarkt.

 

Deen

Minimum orderbedrag: €40

Bezorgkosten: Geen

Kosten pick-up point: Geen

Wat is het voordeel van deze supermarkt? Bij Deen betaal je geen bezorgkosten (bij orders vanaf €40). Ook afhalen in de winkel is gratis, bij besteding vanaf €20.

Gratis bezorging en afhalen

 

SPAR

Minimum orderbedrag: Geen

Bezorgkosten: €4,95 (gratis bij bestellingen vanaf €50)

Kosten pick-up point: gratis

Wat is het voordeel van deze supermarkt? Er geldt geen minimum bestelbedrag. De bodoschappen worden bij besteding vanaf €50 gratis bezorgd. Voor 10 uur besteld = dezelfde dag na 16:00 in huis.

 

Vomar

Minimum orderbedrag: €35

Bezorgkosten: €2,95

Kosten pick-up point: €2,95

Wat is het voordeel van deze supermarkt? Aantrekkelijke prijzen en een prima online versafdeling.

 

Hans Kisteman

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

24 juli 2019

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com