Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur & Uitgaan - In december opent Pathé in Pathé De Munt, Amsterdam en Pathé De Kuip, Rotterdam de eerste twee 4DX-zalen. Het revolutionaire 4DX brengt de bioscoopervaring naar een nieuw, vierdimensionaal niveau. Bezoekers kijken niet alleen naar een film, maar beleven hem.

Twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties en zelfs geuren lopen synchroon met de actie op het scherm en zorgen voor een ongekende ervaring.

Dertje Meijer, Managing Director van Pathé: "Met de introductie van 4DX geeft Pathé opnieuw invulling aan zijn innovatiestrategie. Veel van onze bezoekers zijn steeds weer op zoek naar de nieuwste en meest optimale filmbeleving; met het revolutionaire 4DX komt Pathé alweer aan die behoefte tegemoet."

4DX brengt de bioscoopervaring met de nieuwste technologieën naar een hoger, vierdimensionaal niveau. Bezoekers bekijken de film niet alleen, maar beleven hem. In de speciale 4DX-zalen van Pathé De Kuip en Pathé De Munt lopen twintig effecten – bewegende stoelen, weersimulaties zoals regen, wind, sneeuw en onweer, en zelfs geuren – perfect synchroon met de actie op het scherm. De 4DX-stoelen hebben drie basisbewegingen: omhoog en omlaag, naar links en rechts en naar voren en achteren. Daarmee zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld een gevoel van vliegen of duiken geven. iStudio, het montageteam van 4DX, zorgt bij elke film voor optimale effecten die niet ten koste gaan van het comfort.

Door 4DX zijn films niet langer gebonden aan de beperkingen van beeld en geluid. Het is de volgende stap in een evolutie die bezoekers meeneemt op de reis naar de totale filmervaring.

Klik hier voor de trailer.

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets