Cultuur & Uitgaan
Typography

Bistro Berlage wordt de nieuwe bistro klassieker van Amsterdam

In oktober 2017 sluiten de deuren van het huidige Grand Café van de Beurs van Berlage aan het Beursplein in Amsterdam om plaats te maken voor een nieuw horecaconcept. Vanaf december 2017 kunnen gasten op deze iconische locatie kennis maken met Bistro Berlage, een eigentijds en elegant restaurant waarin klassieke elementen behouden blijven. In het menu komt deze combinatie van klassiek en eigentijds terug in gerechten die associëren met de unieke geschiedenis van het beursgebouw en haar plaats in Amsterdam.

Zie foto: een eerste artist impression van Bistro Berlage, credits: De Horeca Fabriek.

“Op deze monumentale plek in het bruisende hart van Amsterdam is het zonde om niet ook in de avond open te zijn. Wij hebben de herinrichting van het Beursplein aangegrepen om een geheel nieuw concept op deze prachtige plek te lanceren, waarbij gasten ook in de avonduren van harte welkom zijn,” aldus Marcel Schonenberg, Algemeen Directeur Beurs van Berlage.

Amsterdamse en Nederlandse invloeden

Het team onder leiding van chef-kok Herb van Drongelen en manager Diederik Luijt ontwikkelt momenteel het menu en legt de laatste hand aan de details van de Bistro. Van Drongelen, voorheen chef-kok bij onder andere de Ysbreeker en het Hyatt Regency in Birmingham, begint met Bistro Berlage aan een nieuw culinair avontuur in Amsterdam. Luijt heeft zijn historie liggen in onder andere Koninklijk Theater Carré en het DeLaMar Theater.

 

Elegant interieur

Het interieur is ontwikkeld in samenwerking met Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. Het monumentale pand wordt uiteraard in ere gelaten, het interieur wordt getransformeerd tot een warme, sfeervolle ruimte met een grote eilandbar waaraan gasten kunnen borrelen. De combinatie van hoge en lage zitjes zorgt voor een dynamisch karakter. In het voorjaar wordt het nieuwe terras van Bistro Berlage gelanceerd als onderdeel van het nieuwe Beursplein.

Op een iconische plek in de hoofdstad worden straks eigentijdse en klassieke gerechten geserveerd met een eigen signatuur waarin het DNA van de Beurs, en haar rijke geschiedenis in het Amsterdamse, samenkomen. Denk hierbij aan harderfilet met een mousseline van peterseliewortel, spinazie en een saus van Zeeuwse mosselen.

Overige informatie over Bistro Berlage

Verwachte opening: december 2017
Beursplein 1-3, 1012 JW Amsterdam
T: 020-5304146
W: bistroberlage.com
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

12 november 2018

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Heineken

Vliegtickets