Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur & Uitgaan - De tentoonstelling 'Gamechangers | maritieme innovaties' voert je mee langs meer dan 25 van de mooiste, spannendste en vreemdste innovaties uit de Nederlandse maritieme geschiedenis. Revolutionaire uitvindingen die niet alleen de scheepvaart, maar ook de Nederlandse samenleving en economie hebben beïnvloed, naast jammerlijk mislukte, tijdrovende en geld slurpende pogingen.

Ons land heeft een lange en indrukwekkende maritieme geschiedenis. Al eeuwen wordt hier op en rond het water volop geïnnoveerd. De talloze innovaties van ‘geniale gekken’ hebben een cruciale rol gespeeld om Nederland tot economische grootmacht en centrum van de wereldhandel te maken. Bijvoorbeeld door simpelweg haring te kaken aan boord van het schip -waardoor de vis langer houdbaar was- konden de vissers veel verder van huis op zoek naar vis.

 


Of de revolutionaire door windkracht aangedreven houtzaagmolen die Cornelis Corneliszoon van Uitgeest in 1592 uitvond. En wist je dat Cornelis Drebbel al in 1620 ‘s werelds eerste werkende duikboot maakte? Deze en veel meer indrukwekkende uitvindingen zijn te zien in de tentoonstelling ‘Gamechangers | Maritieme Innovaties’.

Te zien van 6 oktober t/m 1 juli 2018
Kom naar Het Scheepvaartmuseum en duik in de wereld van visionaire pioniers en betrokken mensenredders, maar soms ook gevaarlijke oplichters.

Zie ook: www.hetscheepvaartmuseum.nl.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Heineken

Vliegtickets