Cultuur & Uitgaan
Typography

Expositie van Nederlands best afgestudeerde kunstacademies onder één dak te zien.

020 Amsterdam Cultuur - Van 28 september t/m 8 oktober organiseert Stichting Beeldende Kunst (SBK) voor het vierde opeenvolgende jaar SBK Sprouts Young Talents, een overzichtsexpositie met werk van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies. Met dit podium wil SBK jong talent een springplank bieden en hen onder de aandacht brengen bij een groot publiek en relevante spelers binnen de kunstwereld.

Hoewel SBK al sinds 1955 werk van jonge getalenteerde kunstenaars verzamelt, is de expositie serie SBK Sprouts die zij sinds 2014 organiseert uniek in haar geschiedenis. Voor het grote publiek een geweldige kans om in een expositie de selectie door kunstexperts van een 50-tal beste talenten uit honderden ‘graduates’ van de 11 meest toonaangevende Nederlandse kunstacademies bij elkaar te zien.

 

Deelnemende kunstenaars
In Sprouts presenteert SBK werk van 50 aanstormende talenten die vanuit verschillende disciplines werken. Er zijn (licht)installaties, (wand)sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie (installaties), site-specific werken en beelden te zien; uiteenlopende technieken, stijlen en thema’s.

Klik hier voor meer info.

 

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Heineken

Vliegtickets