Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur - Op 27 oktober zal de Jimmy Nelson Foundation officieel worden gelanceerd in Amsterdam.

The foundation is opgezet ter bevordering van culturele diversiteit als initiatief van de vermaarde fotograaf Jimmy Nelson, bekend van zijn werk met inheemse culturen wereldwijd.

De Jimmy Nelson Foundation wil bewustwording stimuleren over de manier waarop globalisering ons culturele erfgoed beïnvloed. Het doel van de stichting is mensen samen te brengen en het leren van elkaar te stimuleren. Om deze doelen te bereiken, gaat de foundation culturele projecten financieel ondersteunen.

Projecten die financieel ondersteund worden door de Jimmy Nelson Foundation zijn verdeeld over drie trajecten die samen de missie en visie van de stichting belichamen. Het traject ‘celebration’ focust zich op verbeelden, benadrukken en vieren van bestaande culturen als onderdeel van een multiculturele en diverse wereld.

Personen binnen de kunsten en in het culture vakgebied worden in staat gesteld om op basis van wederzijdse waardering met hun projecten culturen dichter bij elkaar te brengen. De eerste oproep voor aanmeldingen van culturele projecten onder het traject ‘celebrate’ is al online gepubliceerd (https://www.jimmynelsonfoundation.com/ participate/). In deze oproep worden kunstenaars en ambachtslieden aangemoedigd hun eigen projecten aan te dragen. Aanmeldingen kunnen tot 30 november ingediend worden.

Het tweede onderdeel is het traject ‘education’, waarin het delen van kennis en educatie over cultuur centraal staat. Hier zal de foundation met name focussen op de culturen die geportretteerd zijn en op het publiek van Jimmy Nelsons werk. Deze projecten kunnen ook ondersteuning van bestaande instituties en organisaties inhouden. Het derde traject ‘fortification’ gaat over de ondersteuning van de voortzetting van culturele expressie. Dit heeft betrekking op de samenwerking met lokale belanghebbenden in de publieke sector.

Na maanden zorgvuldige voorbereiding zal Jimmy Nelson zijn stichting presenteren op donderdag 27 oktober. De lancering zal worden gepresenteerd door Sophie Hilbrand. Tijdens de avond worden een loterij en een veiling georganiseerd en zal de mogelijkheid worden geopend om Vriend van de Jimmy Nelson Foundation’ te worden. Verdere informatie over donatiemogelijkheden via (https://www.jimmynelsonfoundation.com/ donate/).

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Vliegtickets