Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur & Uitgaan – Ruger van der Hoeven van Restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand te Amsterdam behaalde tijdens de prestigieuze kookwedstrijd ‘Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021’ de derde prijs.

In Culinaire Academie Nederland in Beverwijk streden vijf jonge chefs maandag 17 mei om de titel Jeunes Chefs Rôtisseurs. Deze wedstrijd is een jaarlijkse kookcompetitie voor veelbelovende souschefs. Zij tonen hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten.

Uitslag Competitie
De jury liet weten onder de indruk te zijn van de gebruikte technieken, de creativiteit, de hoge kwaliteit en natuurlijk de uiteindelijk geleverde prestaties.
1. Sander de Vette van
Restaurant De Mandemaaker te Spakenburg
2. Charley van Norel van Landhuishotel De Bloemenbeek te De Lutte 
3. Rutger van der Hoeven van Restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand te Amsterdam

Black Box voor drie gangen
Iedere deelnemer kreeg een identieke black box vol ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen (voor-, hoofd- en nagerecht) moest worden gemaakt. De wedstrijd en prijsuitreiking vonden plaats bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk. De wedstrijd was overdag en de prijsuitreiking tijdens het avonddiner.

Het deelnemersveld bestond uit:

·        Rutger van der Hoeven van Restaurant Bridges (Amsterdam)

·        Charley van Norel van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)

·        Kevin van de Poppe van Landgoed Hotel Het Roode Koper (Leuvenum)

·        Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker (Spakenburg)

·        Sander Verberne van Restaurant La Provence (Driebergen)


Eerdere wedstrijden

De jaarlijkse wedstrijd was vorig jaar een prooi voor Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek. In 2019 ging de titel naar Jelle Horst van Restaurant la Provence in Driebergen. In 2018 naar Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden en in 2017 won Michel Oude Booijink namens Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte.

De wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de medewerking van de Culinaire Academie Nederland, Sligro, Wuesthof, Koppert Cress, Rungis, Carl Siegert, Hurricane en Chaud Devant.

Gastronomie

De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie, waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants.

In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets