Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Zaterdag 17 april en vrijdag 14 mei om 20:00 uur kunnen muziekliefhebbers middels een livestream op muzikale verkenningstocht. Marmoucha, organisator van muziekproducties uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, presenteert Het Simurgh Project, met muzikanten en zangers van verschillende culturele achtergronden.

De muziekvoorstelling is gratis te volgen via de online kanalen van TivoliVredenburg, Paradiso en Marmoucha.

Mythische vogels, gedichten en muziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het zijn de inspiratiebronnen voor het Simurgh Project: de muziekvoorstelling die de Iraans/Armeense bassist Arin Keshishi en het Marmoucha Orchestra op 17 april vanuit TivoliVredenburg en op 14 mei vanuit Paradiso vertonen. Reis mee van Iran tot de Maghreb en vul uw huiskamer met een unieke samensmelting van Arabische klassieke, hedendaagse en traditionele muziek uit de MENA-regio.

Tijdens de muzikale reis van het Marmoucha Orchestra komt de Arabische klassieke Tarab, de Gnawa-muziek, Malouf muziek en Andalusische muziek aan bod.  

De livestream van Het Simurgh Project is gratis thuis te volgen via de sociale media van Paradiso, TivoliVredenburg en Marmoucha. Wilt u een donatie geven? Dat wordt gewaardeerd en kan via: Rabobank NL 38 RABO 00393765148 t.n.v. Stichting Marmoucha.

Over Stichting Marmoucha
Sinds 2002 is Stichting Marmoucha als pionier actief in het initiëren, ontwikkelen, produceren en promoten van podiumkunsten als muziek en muziektheater. In deze producties staan de kunst en cultuur uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten centraal. Marmoucha vormt een broedplaats waar makers met diverse producties en culturele achtergronden zich verder ontwikkelen via bijzondere producties en verrassende kruisbestuivingen. 

Meer informatie

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets