Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur & Uitgaan, Lekker eten - Begin februari openden Nadia Zerouali en Samira Dahmani de deuren van hun tweede Couscousbar aan de levendige Kinkerstraat 85 in Amsterdam-West.

Couscousbar is dé plek om kennis te maken met de Marokkaanse keuken. Dit kon eerder al bij hun filiaal aan de Javastraat in Oost, maar nu kan ook Amsterdam-West genieten van de meest fluffy couscous maaltijd, goedgevulde soepen en heerlijk zoet. De chefs zijn echte Marokkaanse Mama’s, die alle gerechten dagelijks vers en met veel liefde bereiden. En dat wil je proeven, zeker sinds couscous vanaf afgelopen december op de UNESCO lijst van immaterieel werelderfgoed staat. Zerouali en Dahmani hopen met hun tweede vestiging de gestoomde couscous maaltijd nog vaker op het bord van Amsterdammers te krijgen.

 

Couscous op de UNESCO lijst van werelderfgoed
De coronacrisis heeft veel horecaondernemers hard getroffen, maar toch zien de Couscousbar-ondernemers genoeg potentie in couscous voor hun nieuwe filiaal. Dit komt mede doordat couscous op de Unesco-lijst van immaterieel cultureel erfgoed is gekomen. “Couscous is meer is dan een gerecht: het is een moment, herinneringen, tradities, gebaren die van generatie op generatie worden doorgeven”, aldus UNESCO.

 

Nadia Zerouali voegt daaraan toe: "Wij maken heerlijke gestoomde couscous voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk. Couscous is geen onbekende in de Nederlandse keuken, maar nog te weinig mensen kennen de smaak van échte gestoomde couscous. Het is niet alleen lekker als salade, maar juist als complete gezonde en heerlijke maaltijd. Als het aan ons ligt wordt couscous net zo bekend en geliefd als sushi en pizza!”.

 

Openingsacties met Freddy (Vjeze Fur), Brahim Vlogs en Ilham Home
Om de opening te vieren organiseert Couscousbar feestelijke openingsacties in de week van 15 februari. Zo worden er onder andere kookvideos gemaakt met Freddy Tratlehner (beter bekend als Vjeze Fur), Brahim van Brahim Vlogs en eet- en woonspecialist Ilham Home. Deze videos zijn binnenkort op de Instagram van Couscousbar te vinden.

 

Afhalen of tot aan de deur bezorgd
Je vindt de nieuwe Couscousbar aan de levendige Kinkerstaat 85 in Amsterdam-West. Het eerste filiaal is te vinden aan de gezellige Javastraat 30 in Amsterdam-Oost. Bij beide filialen kun je dagelijks terecht van 12:00 tot 21:00 uur voor een portie vers gestoomde couscous. Kies jouw favoriete couscous: met groenten, vlees of helemaal vega(n). Haal het af en neem het mee naar huis of laat de gerechten bezorgen tot aan de deur met Deliveroo of andere bezorgdiensten. Meer info en het menu vind je op de Couscousbar website.

 

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets