Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur & Uitgaan - De gevel van Café Hoppe aan het Spui in Amsterdam is naar één grote post-it installatie getransformeerd die gezamenlijk het woord HOP(p)E vormt. Café Hoppe is een begrip in de stad en bestaat al sinds 1670. Hoewel het café de afgelopen 350 jaar nog nooit zo lang geen gasten heeft kunnen ontvangen, wil het nu een positieve boodschap uitdragen naar de stad. 

De installatie is een initiatief van café Hoppe in samenwerking met het Amsterdamse creatief bureau The Citydressers. Samen kwamen ze op het idee om een kunstwerk te maken van meer dan duizenden post-it’s in de kleuren van Amsterdam. De post-its kunnen beschreven worden en daarmee wordt de installatie een collectief werk. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en een persoonlijke boodschap achterlaten. Dagelijks worden de mooiste quotes gedeeld op de social media kanalen van Café Hoppe.

Eigenaar van café Hoppe Pepijn Zonneveld: “Deze actie zorgt voor een positieve bijdrage in deze heftige tijden voor de ondernemers en inwoners. De horeca is gesloten sinds 15 oktober 2020 en na de maatregelen van gisteren is het eindpunt  nog onzeker en er is weinig perspectief. Is er nog hoop? Wat is de hoop voor de horeca? De inwoners verlangen naar de horeca, dus we willen dat iedereen langskomt en een boodschap opschrijft." 

De installatie hangt van 21 t/m 31 januari bij Café Hoppe, Spui 18-20 in Amsterdam.

 

ER GLOORT HOPE BIJ CAFE HOPPE!

SCHRIJF JE POSITIEVE BOODSCHAP OP VOOR DE STAD.
WAT WENS JIJ AMSTERDAM IN DEZE TIJDEN?
SINDS 350 JAAR ZIJN ER NOG NOOIT ZO LANG GEEN GASTEN GEWEEST IN CAFE HOPPE.
NIET ALLEEN WIJ, MAAR ALLE ONDERNEMERS EN AMSTEDAMMERS WORDEN GERAAKT DOOR DE CORONA CRISIS.
DOE MEE EN MAAK SAMEN MET ONS DEZE POST-IT INSTALLATIE.

• Pak een stift
• Kies een willekeurige post-it uit
• Schrijf je hope boodschap voor de stad, de ondernemers, bewoners en de horeca op. Wat wens jij Amsterdam?
• Plaats de stift weer terug
• Dankjewel voor je bijdrage!

De leukste wensen voor de stad en haar inwoners worden gedeeld op onze social media kanalen:
Volg: instagram@cafehoppe

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Vliegtickets