Cultuur & Uitgaan
Typography

Kantoorgebouwen die veranderen in ruïnes

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Amsterdam Zuidoost (de wijk tussen de ArenA en het Amsterdam UMC ziekenhuis) ondergaat de komende jaren een gedaanteverwisseling. Een buurt met uitsluitend kantoren wordt een woon-en werkgebied met veel aangelegde natuur. Een aantal kantoorpanden wordt gerenoveerd of afgebroken en herbouwd tot woontorens en appartementen. 

De gebouwen willen niet vergeten worden. De tentoonstelling ‘Ruïnes in Transitie’ van René Bosch, fotograaf en beeldend kunstenaar toont naast een video een serie foto’s, en collages zien die een blijvend beeld geven van deze gebeurtenis: de transformatie. De gebouwen die veranderen in ruïnes vormen de ruggengraat van dit project. Juist die korte periode dat een kantoorpand in een ruïne verandert is hetgeen je eigenlijk zelden ziet; surrealistische skeletten van kantoorpanden te midden van andere gebouwen die nog volop in gebruik zijn.


Positieve bijdrage aan het gebied
De wijk Amsterdam Zuidoost is ooit gebouwd vanuit een grootstedelijke gedachte, maar heeft door de jaren heen een negatief imago gekregen wat nu in een hoog tempo aan het veranderen is. Dit project moet een positieve en sympathieke bijdrage zijn aan deze ontwikkeling.


Meer informatie
‘Ruïnes in Transitie’ wordt mede ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en is te zien in LOLA BAE aan de Hettenheuvelweg 16 - 1101 BN Amsterdam.

Opening van de tentoonstelling is op vrijdag 4 september 2020 van 18.00 – 20.00. Verder is de tentoonstelling van 5 t/m 25 sep 2020 op afspraak te zien.

 

 

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets