Cultuur & Uitgaan
Typography

Nieuwe programmering najaar 2020

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest keert weer terug naar Het Concertgebouw! Vanaf september 2020 geven onze orkesten weer concerten in Amsterdam. Alle concerten zijn aangepast aan de nieuwe situatie die door de Corona-crisis is ontstaan; ze voldoen aan de richtlijnen van het RIVM om voor zowel de bezoekers als onze musici een veilige omgeving te creëren.

De concerten duren een uur, hebben geen pauze en worden twee keer per avond uitgevoerd voor een publiek van maximaal 350 personen. De kaartverkoop voor de in totaal 36 concerten begint op maandag 24 augustus 2020 om 10.00 uur; alle kaarten kosten € 38,-.
 
Gewijzigde programmering
De concerten in het najaar van 2020 zullen helaas niet doorgaan zoals we hadden gepland, maar we zijn er trots op dat een groot deel van de oorspronkelijke programmering is behouden en dat vrijwel alle dirigenten en solisten hun geplande opwachting kunnen maken. Het ombuigen van de programmering heeft veel tijd en energie gekost en vroeg om veel flexibiliteit van alle betrokkenen. We kijken er daarom des te meer naar uit om het publiek weer bij onze concerten te mogen ontvangen.
 
Highlights & Beethoven 2020
Het Nederlands Philharmonisch Orkest opent het seizoen op zaterdag 12 september op spetterende wijze met de Vijfde symfonie van Beethoven; het Nederlands Kamerorkest speelt op zaterdag 10 oktober weer voor het eerst in Het Concertgebouw met pianist Alexandre Kantorow en het Tweede pianoconcert van Chopin. Andere hoogtepunten zijn de uitvoeringen van de Eerste symfonie van Brahms met oud-chef-dirigent Hartmut Haenchen, het Eerste celloconcert van Martinů door Sol Gabetta, een van de grootste cellisten van deze tijd, en Nachten in de tuinen van Spanje van De Falla met de Spaanse pianovirtuoos Javier Perianes.
 
Meesterpianisten Lucas en Arthur Jussen spelen in december 2020 - precies 250 jaar na de geboorte van Ludwig van Beethoven - de Pianoconcerten nrs. 2 t/m 5 van Beethoven. De Jussens doen dat samen met het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić. Het jaar wordt zoals vanouds feestelijk afgesloten met een stijlvol Feestconcert in Het Concertgebouw door het Nederlands Philharmonisch Orkest.
 
Haarlem & Alkmaar
Naast concerten in Het Concertgebouw geven beide orkesten ook weer concerten in de Philharmonie Haarlem en TAQA Theater De Vest in Alkmaar. In Haarlem soleert pianist Alexandre Kantorow in Chopins Tweede pianoconcert met het Nederlands Kamerorkest en spelen Arthur en Lucas Jussen Pianoconcert nr. 4 en 5 van Beethoven. In Alkmaar staat een reprise van het Horror, harp en strijkers met actrice Nazmiye Oral en een ensemble uit het Nederlands Kamerorkest op het programma dat op 14 oktober ook in Paradiso in Amsterdam is te zien.

 

Meer informatie
Indien u meer wilt weten over de verschillende concerten in verschillende steden in Nederland, raadpleeg dan https://orkest.nl/nl/contact

 


Bron
Nederlands Philharmonisch Orkest

 

 

 

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Vliegtickets