Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest opent vanaf 1 juni weer haar deuren voor het publiek. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen die premier Mark Rutte afgelopen week aankondigde, kan het orkest dan naar verwachting weer kleinschalig publiek ontvangen in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest in Amsterdam-Oost.

Het orkest maakt gebruik van zijn unieke situatie: de NedPhO-Koepel is de ideale plek voor concerten op kleine schaal. In de Yakult Zaal, waar de orkesten repeteren voor producties van De Nationale Opera en voor concerten in Het Concertgebouw en andere grote podia, ontvangen wij normaal ongeveer 200 mensen. We willen hier vanaf 1 juni meerdere korte concerten per week programmeren. We kijken er naar uit om weer te spelen voor ons publiek dat ons mist én voor bijzondere doelgroepen, zoals mensen uit de buurt en medewerkers uit de zorg. De concerten worden verzorgd door ensembles uit beide orkesten en worden steeds een paar maal herhaald zodat we meer mensen kunnen verwelkomen.

De maand juni gebruiken wij om te experimenteren en onderzoeken wij hoe wij op een goede en verantwoorde manier concerten kunnen geven met maximaal 30 personen in één ruimte. De ambitie is om vanaf 1 juli de capaciteit van de concerten op te schalen. Vanaf dan is het toegestaan om concerten te organiseren met een maximum van 100 personen. Uiteraard houden wij ons hierbij aan alle voorschriften en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM en denken wij aan de gezondheid en veiligheid van publiek, musici en medewerkers. Als alles goed gaat kunnen we onze NedPhO-Koepel ook ter beschikking stellen aan collega musici, ensembles of koren die gelegenheid zoeken om kleinschalig te kunnen opstarten.

Over de NedPhO-Koepel
De NedPhO-Koepel is sinds 2012 de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Het orkest heeft met deze voormalige kerk nabij station Amsterdam Muiderpoort een perfecte plek met een prachtige akoestiek voor creatie en repetitie. De Gerardus Majellakerk werd in 1925 gebouwd door architect Jan Stuyt. Met de komst van het orkest kreeg de Majellakerk, die in 1992 nog op de nominatie stond om gesloopt te worden, een fraaie nieuwe herbestemming

Photo by Quentin Ecrepont from Pexels

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Vliegtickets